Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Az egyiptomiak szerint a vallási előírások is hátráltatták őket!

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség (EFA) elnöke, Hany Abo Rida a világbajnokságot értékelő nyilatkozatában egy meglepő kijelentéssel rukkolt elő.

Salah és társai messze voltak a továbbjutástól (Kép: reuters.com)

Mint ismert Egyiptom az A-jelű csoport utolsó helyén végzett, messze elmaradva az előzetes várakozásoktól. Az arab ország szövetségének elnöke szerint a leszereplésnek több oka is van, az egyik éppen egy nehezen változtatható tényező.

“A Ramadán negatívan befolyásolta a válogatottat. Ez vitathatatlan. A világbajnokság előtt beszéltem a játékosokkal, ám ők visszautasították, hogy megszegjék a vallási előírásokat. Ugyan egy nappal a rajt előtt véget ért a böjt, de ez már nem segített. A további okokat alaposan ki fogjuk elemezni.” – Így az EFA elnöke.

A muszlimok szent hónapja, a Ramadán május 16-ám kezdődött, és június 14-én, egy nappal az Uruguay – Egyiptom találkozó előtt ért véget.

Mr. Rida a nemzeti csapat kapcsán egy félreérthetetlen utalást is tett arra, hogy ki válthatja a vb után távozó Hector Cúpert a kispadon. “Tudom, hogy Hervé Renard-nak szerződése van Marokkóval, éppen ezért nem is keressük őt. Ugyanakkor ha lejárna, vagy megszűnne ez a szerződés, és szabadon tárgyalhatnánk vele, azonnal felvenném vele a kapcsolatot, és felajánlanám, hogy vezesse Egyiptomot!”