Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai sztárcsapatok gólszerzői a vb-n! Melyik klub hogy áll?

Véget ért az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportköre, avagy szombaton már a nyolcaddöntőkkel folytatódik a torna. A mezőny 48 mérkőzésen van túl, így a bajnokavatásig további 16 összecsapás vár még ránk, míg nem bajnokot hirdethetünk. De hogyan is szerepelnek eddig Európa sztárcsapatai, kinek hány gólt szorgoskodtak össze a játékosai a csoportkörben? Valamint hogy áll a Top 5 liga gólszerzők terén? A választ mutatjuk, ahogyan az egyenes kieséses ágrajzot is.

A Premier League és a La Liga között továbbra is hatalmas a versenyfutás, avagy mindkét liga 30-30 gólt szolgáltatott a csoportkörben klubjai, valamint azok játékosai által. Ilyen tekintetben ez egy érdekes mérőszám, illetve összevetés, de ez is jól mutatja, hogy a világ két legjobb bajnoksága az angol és a spanyol. A tornán 48 mérkőzés alatt eddig 122 gólt láthattunk, ez mérkőzésenkénti 2,54 találatot eredményez.

Top 5 bajnokság

1. Premier League – 30 gól
1. La Liga – 30 gól
3. Bundesliga – 9 gól
4. Ligue 1 – 7 gól
4. Serie A – 7 gól

 

Az első két kör után a góllövőlista élmezőnye befagyott, Harry Kane (5), Ronelu Lukaku (4) és Cristiano Ronaldo (4) találattal áll. Előbbi kettő ráadásul pihent a harmadik csoportmeccsen, mír a portugálok klasszisa végig a pályán volt. Idő közben Suarez, Paulinho, Messi és Mina góljai révén az FC Barcelona beérte gólok tekintetében a Real Madrid csapatát. Mögöttük a Tottenham és a Manchester United érkezik, mindkét angol klub 1-1 gólt tudott hozzátenni a terméshez a 3. forduló során. A felsorolt sztárcsapatok a 122-ből 55 gólon osztoznak.

Sztárcsapatok

1. Real Madrid és FC Barcelona – 9-9 gól
3. Tottenham – 8 gól
4. Man. United – 6 gól
5. Atletico Madrid – 5 gól
6. PSG – 4 gól
7. Villarreal, Chelsea, Man. City és Liverpool – 3-3 gól
11. Dortmund – 2 gól
12. Napoli, Roma, Fiorentina, Monaco, Juventus, Arsenal – 1-1 gól