Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb saját nevelés távozik Barcelonából – ingyen hagyta el a La Masiát

Barcelonai szempontból nyugtalanító lehet az új trend: a La Masia legtehetségesebb akadémistái kezdik elhagyni a katalán klubot, hogy máshol próbálják ki magukat. Most egy újabb fiatalember csatlakozott hozzájuk.

Kép: AS Monaco

Az AS Monaco ma hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtették Robert Navarrót, a Barcelona akadémiájának és egyben egész korosztályának egyik legnagyobb tehetségét.

A 2002-es születésű, még mindig csak 16 éves játékos támadó középpályásként bevethető, a hercegségben pedig minden adott ahhoz, hogy a megfelelően fel tudják készíteni őt a felnőtt futballra. Ez lehetett egyben a váltás egyik fő oka is.

“Az AS Monaco egy nagyszerű klub, amely nagyban alapozik a saját tréningjeire, valamint lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy megmutassák képességüket a legmagasabb szinten.” – idézi a francia klub Navarrót.

Rengeteg kritika éri  manapság az FC Barcelonát amiatt, mert egyfelől nem támaszkodnak kellőképpen a saját neveléseikre; valamint hogy az akadémiájuk színvonala is visszaesett az utóbbi években. Ezért is indokolt Robert Navarro átigazolása, hiszen a Monaco ezen a téren folyamatosan bizonyít: futószalagon szállítják a tehetségeket és nem félnek korán bedobni őket a mély vízbe akár.

Vele is nagy üzletet köthettek a monacóiak, akik évek múlva ha minden jól megy nem kis összeget kaszálhatnak majd az eladásából (igaz ez még akkor is, ha egyelőre nem tudni, Navarro mennyiért került hozzájuk). Ennek kapcsán egy korábbi, hasonló igazolásuk kapcsán írtunk már, amikor Pellegrit szerződtették.