Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: drámai csatát követően Anglia is negyeddöntős! – videóval

Az oroszországi világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjére került sor ma este Kolumbia és Anglia között. Az angolok a második félidő elején vezetést szereztek, az előny pedig a végéig kitartani látszott, ám Kolumbia kiharcolta a hosszabbítást! Végül a tizenegyesek döntöttek, méghozzá Anglia javára, először a válogatott történetében!

Az angolok 22 év után tudták tizenegyespárbajt nyerni, így ott vannak a vb negyeddöntőjében! (forrás: fifa.com)

Kolumbia és Anglia zárta a nyolcaddöntők sorát az oroszországi labdarúgó vb-n, a meccs favoritja pedig a szigetországi válogatott volt.

A mérkőzés első komolyabb helyzete a 14. percben alakult ki, amikor Sterling kapott az ellenféltől labdát, de az angol lövése lepattant Sánchezről. Ezután három perccel két Tottenham játékos játszott össze, ugyanis Trippier beadása után Kane fejese landolt a háló tetején, ez már nagyobb lehetőség volt. Az angolok irányították a játékot, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, igaz, Sterling a 31. percben két embert hagyott le, majd lövését az egyik védő blokkolta. Az első kolumbiai lövésig a 34. percig kellett várni, ekkor pedig Falcao lekészített labdáját lőtte mellé Quintero. A 39. minutumban Anglia szabadrúgást kapott, majd a tizenhatoson belül Barrios adott egyet Trippier-nek, előbbi pedig sárga lapot kapott, de a bíró nem nézte vissza az esetet. Végül a pontrúgást a kakaskodást követően Trippier a 43. percben tudta elvégezni, a sorfal fölött el is ment a labda, de végül a kapu mellett kötött ki. Végül három perc ráadás jött az első félidő végén, melynek utolsó minutumában mindkét oldalon kialakult egy-egy lehetőség. Előbb Quintero távoli lapos lövését védte Pickford, majd a túloldalon Lingaef lőtt felugorva, de próbálkozása a kolumbiai kapu fölé ment, ezzel pedig 0-0-val zárult az első játékrész.

A folytatásban elég hamar előnybe kerülhetett volna Anglia, ám a bal oldali szabadrúgásból beívelt labdát Maguire elől csúsztatta ki a labdát Sánchez az 54. percben. Még ugyanebben a minitumban tizenegyest kaptak az angolok, hiszen Carlos Sánchez szabálytalankodott a tizenhatoson belül Kane-nel szemben. A labda mögé maga sértett állt, és az 57. percben középre lőve értékesítette a büntetőt! Újabb góljával pedig Kane a második angol futballista Gary Lineker után, aki egy vb-n 6 gólig tud jutni (0-1)! A végéhez közeledve jött az addigi legnagyobb kolumbiai lehetőség, hiszen Walker hibája után a dél-amerikaik támadásának a végén Cuadrado kapott jó labdát, ám a Juve labdarúgója jócskán fölé lőtt a 83. percben! Két perccel később a túloldalon Maguire fejelhetett volna gólt, de ott is fölé ment a játékszer. A 88. minutumban az egyenlítésért nagyon hajtó Kolumbia részéről Falcao lapos lövése ment kapura, ám Pickford a helyén volt. Jött a háromperces ráadás a rendes játékidő leteltével, és bőven maradt még izgalom! A hosszabbítás utolsó minutumában Uribe bombáját hárította Pickford! Amikor viszont már úgy tűnt, Anglia biztosan ott van a negyeddöntőben, akkor jött az egyenlítés! A 93. percben egy kolumbiai szögletet követően Mina fejese kötött ki a léc alatt, jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás (1-1)!

A 104. percben jött a ráadás első komolyabb lehetősége, amikor Falcao fejelt Mojica beadása után, ám a labda nem talált kaput. A hosszabbítás második felének rögtön a legelején lőhetett volna gólt Vardy, de védett Ospina, ráadásul az angol lesen próbálkozott. A 113. percben Rose fejezte be az angol támadást, de nem góllal, csak majdnem, hiszen kevéssel lőtt a bal alsó mellé. Egy perccel később egy szögletet követően Dier tisztán fejelhetett, a labda mégis a kolumbiaiak kapuja fölé szállt. Végül nem született döntés 120 percnyi játékot követően sem, így jöhetett a tizenegyespárbaj!

A büntetők rúgását a kolumbiaiak kezdték meg, Falcao pedig bebombázta a labdát (1-0)! Ezután jött Kane, aki az este folyamán másodszor lőtt tizenegyest, és ezt magabiztosan a jobb alsóba vágta (1-1)!

A második körben Cuadrado kezdett, aki a jobb felsőbe lőtte a labdát (2-1), majd Rashford higgadtan a jobb alsóba talált be (2-2)!

Jött Muriel, aki a kapu közepébe gurított gólt érően (3-2), majd Henderson büntetőjét kivédte Ospina!

Kolumbia nem tudott élni a lehetőséggel Uriel révén, aki a felső lécet lőtte telibe, majd Trippier a jobb felsőbe lőve egyenlített (3-3)!

Jött Bacca, a kolumbiaiak harmadik cseréje, de Pickford védett, így Anglia kezében volt a győzelem! Dier állt ezt követően a labda mögé, aki a jobb alsóba lőve a negyeddöntőbe juttatta az angolokat (3-4)!

A legjobb 8 között a drámai csatát követően a svájciakat 1-0-ra legyőző Svédország ellen játszik Anglia.

A tizenegyespárbajt követő angol örömmámor (forrás: fifa.com)

2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság, Oroszország
Kolumbia – Anglia • 1-1 (0-0), büntetőkkel: 3-4
Helyszín: Szpartak Stadion, Moszkva – 44.190 néző. Vezette: Mark Geiger (amerikai)
Gólszerzők: Mina (90+3.), ill. Kane (54. – büntetőből)
Sárga lapok: Barrios (41.), Arias (52.), C. Sánchez (54.), Falcao (63.), Bacca (64.), ill. Henderson (56.), Lingard (69.)
Kiállítás: –

Kolumbia: Ospina – Arias (Zapata, 116.), Mina, D. Sánchez, Mojica – Barrios, C. Sánchez (Uribe, 79.), Lerma (Bacca, 61.) – Juan Cuadrado, Quintero (Muriel, 88.) – Falcao. Szövetségi kapitány: José Pékerman

Anglia: Pickford – Walker (Rashford, 113.), Stones, Maguire – Trippier, Alli (Dier, 81.), Henderson, Lingard, A. Young (Rose, 102.) – Sterling (Vardy, 88.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate