Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi és az Atletico Madrid sztárja egy csapatban – hivatalos

Szögre akasztott stoplis, a tengerentúl és az MLS, netán Kína és a mesés fizetést ígérő Super League, vagy a Közel-Kelet és e mesés olajmilliók? Ezek a fő szempontok, amikor egy profi labdarúgó úgy érzi, hogy számára ennyi volt a futball a legmagasabb szinten. Vagy visszavonul, vagy elmegy levezetni és nem mellesleg pénzt keresni a fent említett opcióknak megfelelően. Érdekes, hogy miként gondolkozik egy játékos, nemrég Rooney és Inrahimovic is az MLS-ben kötött ki, Iniesta például Ázsiát, azon belül pedig nem Kínát, hanem Japánt választotta. A napokban az Atletico Madrid csapatkapitánya Gabi is döntésre jutott.

Nagy bejelentést tett a minap este a katari Al Sadd, avagy Xavi Hernandez régi jó ismerőst kap maga mellé a csapatba a 34 esztendős védekező középpályás Gabi személyében. Az Atletiico Madridtól csapatkapitányként távozó kiválóság hároméves szerződést szignózott.

Gabi az Atletico Madrid saját nevelésű játékosa, ám korábban a Getafe és a Zaragoza szerelésében is futballozott. Előbbi 32, utóbbi pedig 142 tétmérkőzésen számíthatott a szolgálataira. Érdekesség, hogy a Zaragóza labdarúgójaként 17 gólt és 13 gólpasszt jegyzett, a játéka később a matracosoknál teljesen átalakult. Összességében 413 tétmeccsen öltötte magára a fővárosi klub dresszét, ezalatt 10 gólt és 43 gólpasszt jegyzett, csapatkapitányként emlékezhetnek majd rá a szurkolók. Ami hiányérzetet hagyhat benne, az nem más, mint hogy soha nem ölthette magára a válogatott címeres mezét.

Korábban a Real Madrid ikonja Raúl is eltöltött egy szezont a katari klubnál.