Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A svédek egyik legjobbja visszatérhet Olaszországba

Mint már ismert, a svéd válogatott annak ellenére bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, hogy hosszú idő után nincs a csapatban egyetlen kimagasló tudású játékos sem. Azonban egy ilyen jó szereplés természetesen azonnal megdobja a keresletet a kevésbé neves játékosok iránt is.

Így járt az egyébként nagyon is tehetséges Albin Ekdal. A 28 esztendős középpályás nagyon sokoldalú játékos, ám tehetségét az elmúlt években olyan dolgokra pazarolta, mint a sok-sok szezonon át haldokló, majd idén végre Bundesliga 2-be zuhanó Hamburg, vagy korábban a Cagliari. Pedig Ekdalt korábban a Juventus dobta be a nemzetközi futball vérkeringésébe, ám rossz menedzselésének köszönhetően a torinóiaktól csak lefelé vezetett az útja. Eddig!

Ekdal ugyanis a „háromkoronások” egyik legjobbjaként játszik a vb-n. A svédek konkrétan már a 94-es bronzcsapatot emlegetik Janne Andersson csapatával kapcsolatban, mint követendő példa a mostani srácok számára.

Ekdal szerződése jövő nyárig érvényes a Hamburggal, de állítólag hamarosan visszatérhet a Serie A-ba. Onnan ugyanis egy fontos kérője akadt, mégpedig a Sampdoria. Állítólag a genovaiak még terveznek pár erősítést a nyáron, és mindenképp szeretnének nemzetközi kupaindulást kiharcolni maguknak. Ekdal vételára 5-10 millió euró között mozoghat még, a további vb-szerepléstől függően.