Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: válogatott védővel erősített a fehérvári együttes – hivatalos

Tovább erősítette keretét a magyar bajnok MOL VIDI FC, amely bejelentette, a Vasastól érkező Hangya Szilvesztert szerződtette.

Komolyan gondolja a sikeres nemzetközi szereplést a MOL VIDI FC, amely a nyári átigazolási időszakban már harmadik igazolását jelentette be Sós Bence és Berecz Zsombor után. Hangya Szilveszter szintén a Vasastól érkezik, hogy mennyi időre, azt nem tudni, mindenesetre Stopira alternatívájaként megfelelő játékost találtak, hiszen a 24 esztendős labdarúgója négyszer szerepelhetett eddig a magyar válogatottban. Amint azt a bajai születésű labdarúgó elmondta a piros-kékek honlapjának, mindenképp váltani szeretett volna, miután az angyalföldiek búcsúztak az élvonaltól. „A kiesést követően mindenképpen szerettem volna eligazolni a Vasasból, így nagyon megörültem a Vidi megkeresésének, számomra rengeteget jelent, hogy a bajnokcsapathoz szerződhettem. Úgy gondolom, Székesfehérváron minden adva lesz a fejlődésemhez és ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjek el a klubnál. Jó lenne a csoportkörig menetelni az európai kupaporondon. Tudom, hogy a posztomon komoly riválisok vannak, de ez egy egészséges versenyhelyzet, amely minden játékosnak a hasznára válhat. A vezetőedző majd eldönti, hogy mennyi lehetőséget kapok, az biztos, én készen állok majd arra, hogy bizonyítsak!”

A sportigazgató, Kovács Zoltán azt emelte ki, nem először keresték meg Hangyát, aki most látta elérkezettnek az időt a váltásra. „Nem először kerestük meg Hangya Szilvesztert, hiszen az elmúlt átigazolási időszakokban többször is felvettük a kapcsolatot a klubjával, most pedig eljött az a nap, amikor minden kedvezően alakult a megegyezéshez. Örömmel jelenthetjük be, hogy a Vidihez egy újabb magyar válogatott labdarúgó csatlakozott, aki még fiatal, nagy potenciállal bír, de már most is komoly tapasztalattal rendelkezik. Fejlődéséhez olyan versenyhelyzetre van szüksége, amely a klubunknál adott. Szilveszter érkezésével kényelmes helyzetbe kerültünk, hiszen olyan poszton erősödtünk ismét, amely sok csapatnál problémát okoz.”

Hangya az MTK Budapestben mutatkozott be az élvonalban, majd megfordult Dunaújvárosban, mielőtt 2015-ben a XIII. kerületbe igazolt.