Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: végleg szerződtette a Dunaszerdahely a lipcsei magyart – hivatalos

Meggyőzte a vezetőséget Kalmár Zsolt, akit így végleg szerződtettek Lipcséből a dunaszerdahelyiek.

Válogatott labdarúgóval erősített a Dunaszerdahelyi AC, amely egyéves kölcsönjáték után kivásárolta lipcsei szerződéséből Kalmár Zsoltot. A 23 esztendős játékos 2014-ben került a német élvonalbeli RB Leipzighoz, de sok lehetőséghez nem jutott, így kölcsönben megfordult a dán Bröndby, a szintén német FSV Frankfurtban, majd tavaly nyáron került a felvidéki együtteshez, amelyben a csapat egyik legjobbja volt. Ez pedig most hároméves kontraktust ért, miután a DAC és a Leipzig megegyezett. A következő idényben így négy magyar labdarúgója lesz a sárga-kékeknek: Kalmár mellett Vida Kristopher, Vida Máté és a Diósgyőrtől visszatérő Kocsis Gergő.

„Elképesztően örülünk annak, hogy sikerült tető alá hoznunk Zsolt leigazolását, aki iránt nagy volt az érdeklődés a játékospiacon – fogalmazott a klub honlapján Jan Van Daele, a szerdahelyiek sportigazgatója. – Az egyéves ittléte alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyan erőssége volt a csapatunknak, amilyet kerestünk. Nagyrészt neki köszönhető a fantasztikus bronzérmes helyezésünk és huszonöt éves szünet után a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Zsolttal hároméves szerződést kötöttünk, és bízunk benne, hogy továbbra is húzóember lesz a Fortuna Liga legfelsőbb helyeiért folytatott küzdelemben, akárcsak a Slovnaft Cup mérkőzésein, nem utolsósorban pedig az Európa-liga keménynek ígérkező selejtezőjében.”

A kölcsönjátéka alkalmával a szerdahelyieknél futotta a legjobb formáját a korábbi győri játékos, hiszen huszonöt mérkőzésen négy góllal és ugyanennyi gólpasszal segítette bronzéremhez együttesét.