Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: bemutatták az új mezt

Kisebb átalakuláson ment keresztül a nyáron a Budapest Honvéd együttese. A védelem megerősödött, de a támadósor alaposan meggyengült, hiszen az elmúlt két szezon gólkirálya is elhagyta a kispestieket. A mai napon bemutatták a következő szezonban használatos mezeket, illetve a tulajdonos és a vezetőedző elmondta, mik is a célok a bajnoki idényben.

Íme a következő idény mezei (honvedfc.hu)

Az elmúlt két évet sikerként könyveli el George F. Hemingway, hiszen tavaly bajnok volt, idén pedig negyedik helyen végzett, így újból kiharcolták a nemzetközi színtéren történő szereplést. A Honvéd július 11-én a macedón Rabotnicski otthonában lép pályára az Európa-ligában, ahol Supka Attila együttese új mezben és új játékosokkal a soraiban fut majd ki a pályára.

A nyári átigazolási időszakban – eddig – hat játékost szerződtettek a piros-feketék. Balmazújvárosból Eke Uzoma, Nyíregyházáról Holdampf Gergő, az ukrán Chornomoretsből a guneai-francia Fousseni N’Ganon Bamba, az FTC-től Batik Bence, az örmény Alshkertből a horvát Dino Skvorc, míg a honkongi Kitchee együtteséből Vadócz Krisztián igazolt a Honvédhoz.

A mai napon bemutatták a következő idényben használt felszerelést is, melyet továbbra is a Macron szállít. A szerződésük 2019 nyarán járt volna le, melyet már most megtoldottak négy újabbal (2023 nyaráig).

George F. Hemingway reménykedik (honvedfc.hu)

A mai sajtótájékoztatón a tulajdonos az új mezről és a következő idény terveiről is elmondta a reményeit.

George F. Hemingway: „Évek óta megbízható és minőségi szponzorunk a Macron, amelytől komoly támogatást kapunk, és reméljük, ez a kooperáció nemcsak tovább folytatódik, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy minél többen ismerjék meg Magyarországon a céget. Azt várom, amit az előző két szezonban is vártam a csapattól, hogy kivívja az Európa-liga-indulást. Legyünk az első háromban, vagy nyerjük meg a Magyar Kupát, ezt a célt tűztük ki Supka Attila edző elé is.”

Supka Attila: „A felkészülés kezdetén átbeszéltük a lehetőségeket Hemingway úrral, és ennek megfelelően próbáltunk igazolni. A hiányposztokra, a védelembe és a középpályára megtaláltuk azokat, akik a segítségünkre lesznek. Nagyon szeretnénk még két csatárt szerződtetni, akik pótolják a távozókat. Danilo nehéz helyzetben van, hiszen a Rabotnicski ellen neki kell gólokat szerezni, de bízom benne és abban is, hogy az elvégzett munka megfelelő lesz ahhoz, hogy eredményesek legyünk a macedón csapat ellen. A hazai porodon – csakúgy, mint minden évben – a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a cél a bajnokságon, vagy a Magyar Kupán keresztül, s mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ezt az eredményt elérjük. Ha rövid időn belül tudunk két csatárt igazolni, akkor komplett lesz a keretünk, és jó eredményekre lehetünk képesek.”

Roberto Casolari: „A klubbal való együttműködés nagyon fontos a számunkra. Visszatekintve az elmúlt 3-4 évre – a remek közös munkára – a csapat bebizonyította, mennyire elszántan harcol a pályán. A bajnoki cím elnyerése bennünket, szponzorokat is nagy örömmel töltött el. Az Európa-liga selejtezőben való szereplés nagy jelentőségű, hiszen azért is szponzoráljuk ezt a csapatot, hogy lehetőséget biztosítson a márkánk nemzetközi szintű megjelenésére. Cégünk az európai sportszerbeszállítók között a 2018-as UEFA-ranglistán a harmadik legnagyobbként szerepel, közvetlenül a Nike és az Adidas után. De ez nem minden, még korántsem fejeztük be, tovább szeretnénk terjeszkedni. A következő öt évben az a tervünk, hogy még magasabbra törünk. És olyan klubok szponzorálásával, mint a Budapest Honvéd, erre meg is van a lehetőség.”

A játékoskeretben történt változások a következőek:

Érkezett: Fousseni N’Ganon Bamba (Chornomorets), Batik Bence (FTC), Uzoma Eke (Balmazújváros), Holdampf Gergő (Sopron), Dino Skvorc (Alashkert), Vadócz Krisztián (Kitchee)

Távozott: Bobál Dávid (Dukla Praha), Eppel Márton (Kajrat Almati), Dark Kadima Kabangu, Tomas Kosút, Patrick Ikenne-King (MTK), Davide Lanzafame (FTC)

Batik Bence a napokban írt alá Kispestre (honvedfc.hu)

Végezetül pedig álljon itt, hogy kik is alkotják a Honvéd keretét a szezon kezdete előtt.

Kapusok: Berla Attila, Gróf Dávid, Horváth András

Védők: Baráth Botond, Batik Bence, Deák István, Uzoma Eke, Heffler Tibor, Kovács Nikolasz, Tonci Kukoc-Petraello, Ivan Lovric, Dino Skvorc, Temesvári Attila

Középpályások: Fousseni N’Ganon Bamba, Banó-Szabó Bence, Gazdag Dániel, Holdampf Gergő, Holender Filip, Djordje Kamber, Nagy Gergő, Pölöskei Zsolt, Szendrei Norbert, Vadócz Krisztián

Támadók: Danilo Cirino, Cipf Dominik, Lukács Dániel, Májer Milán, Tömösvári Bálint

Vezetőedző: Supka Attila

Pályaedző: Híres Gábor

Kapusedző: Tóth Iván

Endrődi Dávid