Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi NB I-es csatár Gyirmóton

Két éve még az NB I-es rajtra készült a Gyirmót labdarúgó csapata, de hamar visszasüllyedtek a másodosztályba. Az előző szezonban nem sikerült a feljutás, s most újra megpróbálkoznak vele. A nyáron a fél keretet lecserélték, ma bejelentették a Diósgyőrből távozó Szarka Ákos szerződtetését.

Diósgyőrből jön a megváltó (dvtk.eu)

Szép sorjában érkeznek Gyirmótra az új fiúk. Közülük a legismertebb név a korábbi cseh válogatott, egykori győri, MTK-s, mezőkövesdi támadó Marek Strestik. Szintén Gyirmóton folytatja Heffler Norbert, a kispesti ifjú Herjeczki Kristóf, az előző évben ősszel még Balmazújvárosban játszó, majd tavasszal már Siófokon töltő Vólent Roland, s a szlovákiai Kontár Zoltán. Szintén a DAC-ban szerepelt egykor Szarka Ákos, aki az előző másfél évben Diósgyőrben onthatta volna a gólokat, de a 28 éves támadó 36 magyar NB I-es meccsén 3 gólig jutott. Talán a másodosztályban megtalálja góllövő cipőjét a csatár.

12 focista ellenben elhagyta már a sárga-kékeket. A gyirmóti nyári keretátalakítás áldozata lett többek között: Achim Sebastian Zoltán, Burányi Tamás, Kiss Máté, Kovács Zsolt, Laki Balázs, Lengyel Dániel, Németh Zsolt, Paku Roland, Présinger Ádám (ő ennek ellenére az edzőmeccseken eddig a pályán volt), Sebők Zsolt, Stieber András, Vörösbaranyi Armand.

Endrődi Dávid