Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: komoly harc lesz a Buffon-örökségért!

Nem kevesebb, mint tizenhét esztendőnyi regnálást követően komoly űrt hagyott maga után a Juventus-nál Gianluigi Buffon. A sportág történetének egyik legjobb kapusa helyére a kezdőcsapatban két portás pályázik remek eséllyel, ugyanis a torinóiak nem bíztak semmit a véletlenre.

A lengyel válogatott Wojciech Szczesny már az előző szezonban is több alkalommal helyettesítette Buffont, és a klubhoz közeli források szerint ő lehet az első próbálkozó a fentebb emlegetett űr betöltésével.

Azonban a 28 esztendős Szczesny izgulhat, lévén a Juventus méltó vetélytársat igazolt a háta mögé. Aki pedig nem más, mint a már kétszeres olasz válogatottnak számító Mattia Perin. A 25 éves kapuvédő már több éve a Genoa stabil tagja volt, így nem meglepő, hogy éppen rá esett a torinóiak választása. Perin mindössze 12 millió eurójába került a Juvenak, ahol szinte biztosan meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra, függetlenül attól, hogy lengyel vetélytársa bakizik-e vagy sem a későbbiekben:

„Nem tudom, hogyan épül fel itt a hierarchia. Tudom, hogy most hátrányban vagyok. Szczesny már bizonyított, és megérdemli a lehetőséget, hogy helyettesíthesse Gigit, de én is dolgozni fogok a legnagyobb alázattal. És ha játszhatok, akkor mindent megteszek majd, ami tőlem telik.”

– fogadkozott az olasz hálóőr.