Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: van-e remény az újpesti továbbjutásra? – előzetes

Kétgólos hátrányt kell ledolgozni az Újpestnek a Neftci Baku elleni El-selejtező visszavágón a Szusza-stadionban.

Hibák sokaságát kellene kijavítania az Újpestnek a hazai visszavágón a Neftci Baku ellenében, ám Nebojsa Vignjevicnek nincs könnyű dolga abban a tekintetben, hogy minimalizálja ezeket. Ellenben a kerettel készülhet, s pályára is léphet az első meccset vízumproblémák miatt kihagyó Obinna Nwobodo és Alassana Diallo. A szerb tréner szerint a Neftci játékereje meghaladja a honi ellenfelekét, amiből sok kellemetlenség származhat. A liláknak minimum kétgólos siker kell a továbbjutáshoz, hiszen a 3-1-es hátrány nem ideális, az viszont mindenképpen növeli a magyar csapat esélyét, hogy idegenben gólt tudtak szerezni, ám Filip Pajovic hibái miatt már-már a továbbjutás is eldőlt. Az újpestiek ugyanakkor bíznak abban, hogy sikerül ledolgozni ezt a tetemesnek tűnő hátrányt. „A Neftci kíméletlenebbül kihasználja, ha hibázunk, mint a magyar bajnokság csapatai – fogalmazott Vignjevic a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – A Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön 21 órakor kezdődő visszavágón már játszhat az odavágóról vízumproblémák miatt hiányzó két légiós, Obinna Nwobodo és Alassane Diallo, továbbá Újpesten nem lesz olyan hőség és kirívóan magas páratartalom, mint amilyen Bakiban volt.”

Azt is hozzátette, a csapat nincs még a legjobb fizikai állapotban, de a múlt héthez képest jobb formában és mentális állapotban várja az azeriek elleni visszavágót. „Nehéz lesz ledolgozni a kint összeszedett hátrányt, de bízom benne, hogy képesek a maximumot nyújtani, mellettünk szól, hogy egy éve együtt játszunk.”  

Ami biztos, sérülés miatt Vincent Onovo, Simon Krisztián és Mohl Dávid hiányzik, eltiltás miatt senki sem esett ki.

Novothny Soma szerint is számít, hogy pályára léphet a két afrikai légiós, mert fontos csapattagokról van szó. „Az is fontos, hogy minél hamarabb megszerezzük az első gólt, mert az elbizonytalaníthatja az azerieket. Pluszmotivációt jelent nekünk, hogy továbbjutás esetén a Sevilla ellen játszhatunk és világsztárokat hozhatunk el Budapestre.”

El-selejtező, 1. kör, visszavágó
Újpest FC – Neftci Baku – tv.: Duna World
Szusza stadion, 21 óra, vezeti: Ioannis Papadopoulos (görög)