Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: fordulatos meccsen maradtak alul Dárdaiék!

Javában tart a felkészülés a Bundesliga 2017/18-as idényére. A tegnapi napon többek között a Hertha BSC, a Schalke 04, és a Bayer Leverkusen is pályán volt. Noha ezen mérkőzések még nem nevezhetők igazán mérvadónak, nem szégyenkezhet egyik csapat sem…

SF Siegen – Bayer 04 Leverkusen 0-3 (0-3)
Gólszerzők:ill. L. Bender (18.), Alario (19.), Volland (27.)

Bár a Gyógyszergyáriak keretét számtalan kiváló futballista gyarapítja, mindössze Julian Brandt és Tin Jedvaj szerepelt a vb-n, így hát szinte teljes kerettel vághatott neki a felkészülésnek Herrlich mester. Az alsóbb osztályban vitézkedő Siegen nem adta fel a leckét vendégének, a közel legerősebb összeállításában felálló Leverkusen egy félidő alatt átrobogott rajtuk. A szünetben a Bayer hatot is cserélt, azonban a friss arcok gólokkal már nem tudták feldobni a találkozót.

Schwarz-Weiss Essen – FC Schalke 04 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Teuchert (6.)

Embolo és Harit vb-szabadsága sem vezetett Domenico Tedesco pálfordulásához: a tréner a szokásos “1-0-taktikával” küldte pályára csapatát. Az ifjú Teuchert góljával a kívánt eredményt már a 6. percben beállították, onnantól csupán a hátsó biztonságra kellett koncentrálniuk. A sorcserének hála az új érkezők is megbarátkozhattak a gelsenkircheni futballfilozófiával.

Atalanta – Hertha BSC 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Barrow (30.), Mancini (34.), Ilicic (büntetőből – 56.) ill. Rekik (26.), Dilrosun (46.)

A fentebb említett két csapaténál combosabb ellenfelet választottak Dárdaiék, akik a súlyos sérülést szerző Selke, és a szintén maródi Kalou nélkül vágtak bele az olasz kalandba. Rekik találatára az Atalanta két góllal válaszolt, mire a szünet után a Dárdai Palkó helyére csupán egy perccel korábban becserélt Dilrosun egyenlített. A találkozót Ilicic értékesített büntetője döntötte el. A berliniek magyar vezetőedzője a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy a mutatott játékkal elégedett, az eredménnyel viszont nem, valamint kiemelte fia, és a holland gólszerző teljesítményét.