Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Özil lemondta a válogatottságot – HIVATALOS

A német válogatott és az Arsenal középpályása, Mesut Özil hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy befejezi a nemzeti csapatnál. 

Sok kritika érte mostanában Özilt a pályán és azon kívül is, amelyek miatt a középpályás lemondta a válogatottságot.

A török származású középpályás, Ilkay Gündogannal együtt közös fotón szerepelt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal, amely nagyon sok német szurkoló szemében ellenérzést váltott ki, emellett a világbajnokságon is borzalmas formában játszott, a németek pedig a csoportkörből sem jutottak tovább. Özilt rengeteg kritikával illeték, és úgy tűnik, nem szeretné tovább szítani az indulatokat, ezért inkább nem ölti magára többet a német válogatott mezét.

Sértettségének egy hosszú közleményben adott hangot, amelyben leírja, hogy mi az oka annak, hogy nem szeretne többet német válogatott lenni. Elmondása szerint nem is az bántja, hogy a játékát kritizálják, hanem az, hogy azért találták meg, mert török származású, emellett a német szövetség hozzáállás is nagyon zavarja.

“Azzal, ahogy a szövetség (DFB) vezetői és néhányan viselkedtek velem elérték, hogy ne akarjak többé a válogatottban szerepelni. Azt érzem, hogy én már nem kellek, és hogy elfelejtették, mi mindent nyertünk együtt 2009 óta”

– írta a középpályás a közleményében.

Özil 92 alkalommal öltötte magára a német válogatott mezét és összesen 23 gólt szerzett.