Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Úgy néz ki, Yerry Minát jövőre a PL-ben láthatjuk majd – sajtóhír

Már hetek, sőt hónapok óta téma, hogy a kolumbiai válogatott kiválósága, Yerry Mina fél év után otthagyja Barcelonát – a nemzetközi sajtóban pedig most arról lehet olvasni, hogy a Premier League lehet számára a következő állomás.

 

Sok mindent elárul a Barca mostani átigazolási politikájáról Yerry Mina példája. A télen megszerezték őt Brazíliából nagy reményekkel, majd ezek után nem adtak neki lehetőséget a bizonyításra, a végén pedig már a padra is csak elvétve ülhetett le. Mina eközben parádésan játszott a válogatottban és az egész világbajnokság egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a posztján. A katalánok pedig természetesen így sem szeretnék megtartani, inkább leigazolják jó pénzért a sevillai Lenglet-t, aki amúgy szintén egy kitűnő védő.

Ez persze nem jelenti azt, hogy végleg lemondanának Yerry Mináról. Barcelonában főleg kölcsönadásban gondolkodtak eleinte, ám úgy tűnik végül mégis egy eladás lesz ebből – visszavásárlási opcióval.

A Goal.com információi szerint több, mint valószínű, hogy a következő szezont a védő már Angliában kezdi meg. A lap azt írja, hogy habár Mina szeretett volna maradni is bizonyítani Ernesto Valverdének, az Everton részéről érkezett egy megkeresés, a menedzser Marco Silva pedig személyesen vette fel a kapcsolatot Jair Minával, a játékkos édesapjával. Ha lehet hinni a híreknek, Silva felvázolta a lehetőségeket és utalt rá: Yerry-nek meglesz a lehetősége arra, hogy megszerezze magának a helyet a kezdőcsapatban.

A játékost érdekli a lehetőség, innentől viszont a Barcelona kezében a döntés: az Everton 17 millió eurót kínál, ami már csak azért is jó a katalánok részéről, mert januárban 11,8-ért vették meg a Palmeirastól. Egy kisebb profitot is realizálhatna tehát a Barca, a szerződésben pedig rögzíthetnének egy visszavásárlási opciót is, tehát nagyon jól járhatnának ezzel.

Az Evertonnál optimisták a játékos átigazolását illetően.