Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: most akár a döntetlen is jó lehet

Két héttel ezelőtt kezdte meg a Bajnokok Ligája-selejtezőket a Mol Vidi FC, s mindenki könnyed győzelmet várt volna, ezzel szemben épp, hogy csak túljutott a luxemburgi Dudelange együttesén. Most jön az újabb erőpróba, ezúttal már egy jóval erősebb vetélytárssal szemben a bolgár Ludogorets ellenében.

Lazovics négy évvel ezelőtti meccséről egy kép a bizonyíték a sajtószobában (molvidi.hu)

Történelem

Ludogorets csapatának városa Sumen, ismerős lehet a történelmet kedvelők számára, ugyanis Kossuth Lajos, a független Magyarország kormányzó elnöke a szabadságharc leverése után emigrációba kényszerült, s 1849. november 21. és 1850. február 15. között lakott Sumenben. 1949-ben, a városba érkezésének 100. évfordulóján, egykori lakhelyét, Sumen legszebb bolgár épületét, múzeummá nyilvánították. A belváros sétálóutcájában pedig Kossuth Lajos szobrával találkozhatnak nap mint nap az arra járók – érdekesség, hogy a Vidi szállása alig 800 méterre lesz a szobortól. De ennyit a történelemről.

Illetve még egy kis focitörténelem. 2003-ban PFC Marek Dupnitsa – Videoton FCF UEFA Intertotó-Kupa meccset rendeztek, melyen a Vidi mai pályaedzője Szalai Tamás, még játékosként vett részt. Van közös a múltban és a jelenben, hiszen a fehérváriak akkor Dunaújvárosban voltak otthon (jövő héten Felcsúton lesznek), hiszen a Sóstói Stadiont rekonstruálták. A dunaújvárosi meccs Kóczián és Földes góljaival 2-2 lett. A visszavágón is sikerült 2-2-re lehozni az eredményt, a hosszabbításban viszont a bolgárok lőttek egy gólt, s továbbmentek.

Marko Nikolics vezetőedző és Danko Lazovics támadó közelről is ismeri az ellenfelet, mert négy évvel ezelőtt a Partizan edzőjeként és játékosaként BL-selejtezőn meccseltek a bolgár csapattal, s Bulgáriában 0-0, Belgrádban 2-2-es eredmény a bolgárok továbbjutását eredményezte. (idegenben lőtt gólok)

Scsepovics keményen küzdött a luxemburgiakkal (molvidi.hu)

Út a második körig

A MOL Vidi FC az első körben a Dudelange együttesét verte ki. Most már írhatjuk azt, hogy egy idegenbeli bravúros 1-1 után, hiszen a mezőny legjobbja Kovácsik Ádám volt. A gólt kint Huszti Szabolcs szerezte. Itthon Danko Lazovics és Marko Scsepovics találatainak hála sikerült 2-1-re legyőzni a luxemburgi bajnokot, s így jöhet az újabb kör.

A Ludogorets az észak-ír bajnok Crusaders  csapatát búcsúztatta. Hazai pályán 7-0-ra (Marcelinho kettő, Brown öngól, a román Keserű és a csereként beszálló Jakub Swierczok mesterhármasával),  idegenben 2-0-ra (ismét Brown öngóljával és a lengyel Jakub Swierczok góljával) győztek. Az összesítésben elért 9-0 megmutatta a különbséget, de ugye, mi magyar fociszurkolók tudjuk, nem illik nagyon elverni a gyengébb ellenfelet.

(molvidi.hu)

Marko Nikolics a várakozásairól: (a www.molvidi.hu alapján)

„Mindent megtettünk azért, hogy a legalaposabban készüljünk fel a mai találkozóra. Úgy érzem, a játékosok megfelelő koncentrációval érkeztek meg Bulgáriába. Az ellenfelünk stabil európai kupaszereplő, megilleti a tisztelet, de mi arról álmodunk, hogy mi is sikeresek legyünk Európában. Márpedig az ilyen sikerekhez nagy eredmények kellenek. A Kisvárda elleni győzelem jót tett a csapat önbizalmának is, úgy érzem, készen állunk a Ludogorets elleni találkozóra. Ellenfelünknek remek játékosai vannak, kielemeztük őket, de nem szeretnék a nyilvánosság előtt belemenni a részletekbe, ez az öltözőn belül marad. Mint mindig, most is arra vagyok kíváncsi, hogy ezen a szinten mire vagyunk képesek. Otthon bizonyítottunk, hiszen megnyertük a bajnokságot, de a nemzetközi porond az más. Hiszek benne, hogy a csapat ezen a szinten is jól helyt áll majd, és képes fejlődni. Ez a párharc, és a világ legjobb klubsorozata, a Bajnokok Ligája a legjobb hely arra, hogy lemérjük, hol tartunk.”

“Egy évvel később már nem kéne erről a meccsről beszélnünk, ez múlt idő. Szép emlék, szép győzelem, de már nem szabadna ezzel foglalkoznunk. Ha tovább szeretnénk lépni, akkor az előttünk álló kihívásokra kell fókuszálnunk. Egy nagyon jó csapattal kerültünk össze, de nekünk is megvannak az erősségeink, most meglátjuk, hogyan is állunk egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Ludogorets”

Érkezők: Sós Bence (Debrecen), Hangya Szilveszter, Berecz Zsombor (Vasas), Zöldesi Illés (Kisvárda k.v.), Sejben Viktor (Csákvár k.v.), Ezekiel Henty (nigériai, Puskás Akadémia k.v.), Bódi Ádám (Debrecen k.v.), Lénárt András (szlovákiai, Siófok k.v.), Bévárdi Zsombor, Lorentz Márton (Siófok k.v.), Lencsés Balázs (Zalaegerszeg k.v.), Szabó Bence (Nyíregyháza k.v.)

Távozók: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, NK Olimpija, szlovén), Ezekiel Henty (nigériai, Puskás Akadémia végleg, onnan Osijek kölcsön), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda, végleg), Sejben Viktor (Csákvár, végleg), Bódi Ádám (Debrecen, végleg), Lorentz Márton (Siófok, végleg), Bévárdi Zsombor (Vasas kölcsön), Bolla Bendegúz, Réti Patrik (Siófok kölcsön)