Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevilla edzője elmondta, melyik újpesti játékosoktól tart!

Közép-európai idő szerint délután egy óra magasságában földet ért a Sevilla FC csapatát szállító különgép a Liszt Ferenc repülőtéren. Szállásuk elfoglalása után a futballisták a Szusza Ferenc Stadion felé vették az irányt, hogy a holnapi mérkőzés helyszínén egy könnyednek nem mondható edzésen vegyenek részt. Természetesen az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató sem maradhatott el.

Sztárjaival érkezett a Sevilla Budapestre, akik alighanem bevetésre is kerülnek!

Pablo Machín vezetőedző kezdésképp a játékosok motiválásáról beszélt: “Az első mérkőzésen minden a mi javunkat szolgálta, többek között egy kiállítás is történt. Felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nem vehetjük félvállról a mérkőzést, mert láttunk már rá példát, hogy nagy csapat nagy előnnyel elvérzett, mert könnyelműek voltak.”

Az Újpest múltjáról és jelenéről: “Az igazat megvallva nem hallottam sokat az Újpestről a sorsolás előtt, de a csapat jelenlegi helyzetét felmértük, elemeztük korábbi mérkőzéseiket. Megállapítottuk, hogy komoly játékosmozgás nem történt, sem edzőváltás, így az előző idénybelihez hasonló csapatra számítottunk. Az első találkozót is komolyan vettük, mert egy olyan klub, mint a Sevilla nem engedheti meg magának azt, ne akarjon megnyerni egy összecsapást. A célunk, hogy ott legyünk a csoportkörben, mert a klub nívója alapján ott a helyünk.”

Az Európa-liga megnyeréséről: “Nehéz lesz, de lépésről lépésre haladnunk efelé. Hogy ennek mekkora realitása van, az függ attól, hogy milyen erősségű csapatokkal kerülünk szembe.”

A kezdőről: “A létező legjobb összeállítással fogunk pályára lépni. Hogy pontosan kik fognak játszani, azt most nem tudom megelőlegezni, holnap fél kilenckor mindent megtudnak majd. A kezdőnk azért is ismeretlen még, mert vannak játékosok, akik kisebb sérüléssel bajlódnak, míg mások a világbajnokságon játszottak. Olvashatták a sajtóban, hogy nincsenek mind 100%-os állapotban.”

A spanyol bajnokság, és a nemzetközi kupa közötti különbségről: “Nem volt még lehetőségem nemzetközi kupamérkőzésen vezetni csapatot, korábban a Numanciánal, és a Gironánál dolgoztam. A spanyol bajnokságról tudják, hogy azon múlik az év végi helyezés, hogy az alsóház csapatai ellen ki hány pontot tud gyűjteni. Éppen ezért a játékosok nagyon megbecsülik a lehetőséget, hogy nemzetközi kupában játszhatnak, mert nem biztos, hogy ezt minden évben ki tudják harcolni.”

Az Újpest erősségeiről: “Egy jóval erősebb Újpestre számítok, mint az odavágón. Ahogy említettem, ott a körülmények minket segítettek, most nem így lesz. A magyar kiejtésem pocsék, így nem mennék bele a nevekbe. A csatáruk (Novothny) egy kiváló erőcsatár, a fiatal magyar szélsőjükre (Zsótér) is oda kell figyelni. A belső védőik Sevillában kiválóan játszottak, remekül zárták le az üres területeket.”

Végül a spanyol kollégák kérdésére elárulta, miért sírta el magát az odavágón: nagyon megindította, amikor belegondolt, hogy milyen mélyről indult, és hogy most a Sevilla kispadján ülhet egy nemzetközi kupameccsen.