Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: “senki nem tilthatja meg nekünk, hogy nagyot álmodjunk”

Idegenben 0-0-t ért el az előző héten a MOL Vidi FC a bolgár Ludogorec ellenében. A vendégként elért döntetlen még jó is lehet a magyar bajnoknak, hiszen így hazai pályán “csak” nyernie kell, de… Azért egy olyan csapatról beszélünk akik az elmúlt években többször megjárták a Bajnokok Ligája-csoportkörét. Egy esetleges hazai pályán kapott gól, pedig azt eredményezi, hogy minimum kettőt kell rúgniuk Lazovicséknak.

Fiola Attila és Marko Nikolics állta a rohamokat (molvidi.hu)

Marko Nikolics a MOL Vidi FC vezetőedzőjének várakozásai:

Egy nagyon fontos Bajnokok Ligája-visszavágó áll előttünk. Korrekt eredményt értünk el az első meccsen, de egyelőre semmi többet. Egy nagyon jó csapatot fogadunk a Pancho Arénában, tisztelnünk kell őket. Minőségi játékosaik vannak, rendszeres résztvevői a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga csoportköröknek. De senki nem tilthatja meg nekünk, hogy nagyot álmodjunk, és, hogy ezekért az álmokért keményen megdolgozzunk. Szeretnénk meglepetést okozni. Izgalommal telve és motiváltan várjuk a meccset! Hiányzik az idegenben szerzett gól, de ha a motivációt és a fegyelmet áthozzuk, és fejlesztünk néhány dolgot a játékunkban, például a labdabirtoklást, valamint az átmeneti játékunkat, – azaz, hogyan megyünk át védekezésből támadásba, és fordítva – akkor nagyon veszélyesek lehetünk az ellenfélre. Azt se felejtsük el, hogy hazai pályán játszunk, mikor legyen telt ház, ha nem most? Biztassuk a csapatot, megérdemlik ezt a játékosok és sokat is jelent nekik”

Nikolics mellett Fiola Attila állt az újságírók rendelkezésére a keddi sajtótájékoztatón:

“Úgy gondolom, csapatszinten bolgár ellenfelünk fölé tudunk majd kerekedni, még akkor is, ha egyénileg kiváló labdarúgók alkotják a Ludogorets keretét. Fontos, hogy szerda este is olyan fegyelmezetten védekezzünk, mint tettük azt egy hete Bulgáriában. Pályafutásom során volt már alkalmam nagyszerű játékosok ellen játszani, azt pedig bátran kijelenthetem, hogy a Ludogorets labdarúgói minden szinten felveszik a versenyt velük”

A Ludogorec vezetőedzője, Paulo Autuori a várnai reptéren, az indulás előtt nyilatkozott a bolgár sajtónak a MOL Vidi FC elleni BL-párharcról.

“Ismerjük az ellenfelünk képességeit, és tudjuk, hogyan fog játszani a Vidi: kevés területet enged majd nekünk. A játékosainknak tudniuk kell, mire van szükség, hogy elérjük a céljainkat. Semmit nem jelent, hogy mit csináltunk eddig, még hosszú út áll előttünk. Néha hiába vagyunk sikeresek, aztán a következő meccsen problémáink lesznek. Ezeket a pillanatokat akarjuk elkerülni. Egy győzelem, és egy továbbjutás még semmit sem jelent. Készen kell állnunk mindenre, ami szembejöhet velünk. Erősebbnek kell lennünk bármelyik ellenfélnél, és gólt szereznünk.

Ebben a szezonban már 12 találatunk van, és csak egy gólt kaptunk. Azok a jó eredmények azonban, amelyeket eddig elértünk nem elegendőek ahhoz, hogy továbbjussunk. Jól kell játszanunk és nyernünk!”