Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsótér elárulta, hogy az eredmény, vagy a szép játék a fontosabb a Sevilla ellen!

Történelmi mérkőzésre készül az Újpest FC: holnap 19:00-tól teltház előtt fogadják a háromszoros Európa-liga-győztes Sevillát. Noha az odavágó kiütéses veresége után szinte elképzelhetetlen a magyar továbbjutás, a Nebojsa Vignjevics és Zsótér Donát is azon igyekszik, hogy kiszolgálják a szurkolói igényeket.

Kép forrása: rangado.24.hu

A mérkőzés előtti hazai sajtótájékoztatót az újpesti vezetőedző, Nebojsa Vignjevics szavai nyitották:

“Nem sokszor adódik lehetőség ilyen kaliberű ellenfél ellen játszani. Ez óriási öröm lesz, nemcsak a csapatnak, mindenkinek. Ez az a meccs, amiért érdemes dolgozni, energiát befektetni. Az első találkozón a főbb kérdések már eldőltek, de így sem lesz egyszerű a Sevilla ellen. Úgy meg pláne nem, hogy hazai közönség, teltház előtt mindenképpen szeretnénk jó mérkőzést játszani, vagy akár meg is nyerni a találkozót. Valószínűleg több területet fogunk így hagyni, ha támadunk, tehát a vendégcsapat még veszélyesebb lesz, mert több helyük lesz kibontakozni. Az első mérkőzésen megmutattuk, hogy tudunk veszélyesen játszani akár a Sevilla ellen, idegenben is, tudunk helyzeteket kialakítani, kapura veszélyesen futballozni. A piros lap természetesen befolyásolta a mérkőzés képét, de itthon szeretnénk egyenlő létszámmal effektívebben focizni, gólt-gólokat szerezni. Az eredményekkel kapcsolatban nincsenek vérmes elvárásaim, csak szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és egy nagy csapatot megverve búcsúzni a kupasorozattól.”

A Lilák géppuskalábú támadója, Zsótér Donát fűzte tovább a gondolatmenetet:

“Elsősorban tisztes helytállást szeretnénk mutatni, ahogy idegenben is egész jól játszottunk a kiállításig. Megmutattuk, hogy tudunk teljesíteni ilyen csapat ellen is, most is meg akarjuk mutatni, hogy mi lakozik bennünk. Azt várom a csapattól, hogy mindenki tegye ki szívét-lelkét a pályára! Vállaljuk fel a párharcokat, nyerjük meg őket! Fogjuk fel úgy, mintha élet-halál harc lenne, így lehet esélyünk arra, hogy meglepetést okozzunk. Magunkat, és a szurkolókat is szeretnénk megajándékozni egy futballünneppel. Mi is megérdemeljük, ők is megérdemlik.”

Újságírónk a fiatal szélsőnek szegezte az örök dilemmát jelentő kérdést, miszerint inkább pocsék játékkal aratna győzelmet, vagy tisztes helytállással maradna alul. A válasz nem késett:

“A játék képe nem mindig fontos, az újságban is az eredményt szokták megírni. Úgy gondolom, hogy az eredményesség a legfontosabb. Más kérdés, hogy milyen játékkal éred el, de inkább a második variációval egyeznék ki.”