Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Arturo Vidal a Barca játékosa – hivatalos

Már csak a hivatalos bejelentés hiányzott, és késő este az is megérkezett, avagy a chilei válogatott középpályása Arturo Vidal a Bayern München szerelését az FC Barcelona dresszére cseréli. A 31 esztendős játékos olasz és német bajnoki cím után a spanyoloknál is felérne a csúcsra.

A katalán szurkolók első hallásra nem feltétlenül örültek, amikor is Arturo Vidal neve felvetődött, mint lehetséges érkező. Az átigazolás azonban nagyon hamar létrejött, a felek nem tétlenkedtek. Az FC Barcelona mind a játékossal, mind pedig a Bayern Münchennel egyességre jutott. A kereken 100-szoros chilei válogatott 3 éves szerződést írhat alá, amennyiben a napokban átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Az átigazolási összeget hivatalosan nem közölték, korábban 30 millió euró keringett a köztudatban, később azonban ez az összeg 20 millió környékére apadt. A transfermarkt már be is jegyezte a transzfert, ők 18 millió eurót jelöltek meg. Ezzel az igazolással Ernesto Valverde rotációs lehetőségei igencsak feldúsultak. Persze érdekes kérdés, hogy ha Vidal jött, Paulinho miért nem maradt? Vajon a brazil akart távozni, félt a mellékszereplő szerepétől?

Az FC Barcelona ezzel egyébként egy nap alatt kettőt igazolt, hiszen a védelembe is vettek egy fiatal szenegáli tehetséget.

Ami Arturo Vidal pályafutását illeti, a chilei Colo Colo játékosa volt 2007-ig, akkor szerződtette a Bayer Leverkusen. Később 2011-ben igazolt Torinóba a Juventushoz, ahol roppant sikeres éveket töltött el, de a búcsú nem volt szép. A Bayern München 2015 nyarán szerezte meg, a sikerek pedig a német rekordbajnokkal sem maradtak el. A Bundesliga serleget háromszor emelhette magasba, a Német kupát egyszer, a szuperkupát pedig kétszer. A Juventus játékosaként négyszer volt olasz bajnok, egyszer Coppa Italia és kétszer szuperkupa győztes. Mindemellett a válogatottal kétszer elhódította a Copa America serlegét.

 

Infografika: Őszi Ádám