Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: a spanyol másodosztályba szerződött az egykori sevillai tehetség

A spanyol második vonalba feljutó Extremadura U.D. hivatalos oldalain tette közzé a hírt, hogy szerződtette Diego Capelt, aki egykoron még a spanyol válogatott mezét is magára húzhatta.

Capel egy év kihagyás után tér vissza a profi labdarúgásba.

A jelenleg 30 esztendős Diego Capel már rég nem azt a karriert futja, amit még annak idején jósoltak neki. A még gyerekként a Barcelonát is megjáró, majd onnan a Sevillához kerülő labdarúgó pályafutása mondhatni az elmúlt években szépen kisiklott, pedig a szakértők még egy bő évtizede a spanyol futball egyik újabb nagy tehetségét látták benne.

Óriási tehetségnek tartották Sevillában.

Diego Capel még a 2007/08-as szezonban vált igazán ismert futballistává. Az akkor még 19 esztendős játékos 31 bajnokin is lehetőséget kapott a Sevillánál, s még a Real Madridnál is felfigyeltek rá. Azonban nem váltott, hanem maradt az andalúz gárdánál, ahol az erős kezdés után egyre kevesebb lehetőséghez jutott. Ennek ellenére a csapattal kétszer is a magasba emelhette az UEFA-kupát, valamint egyszer a Spanyol-kupát is.

Capel teljesítménye a Sevillánál folyamatosan romlott, mondhatni nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. A hamar rivaldafénybe került labdarúgónak egyenletesen csökkent az ázsiója, amit jól szemléltetnek a transfermarkt.de adatai is. 2008-ban, mikor berobbant a spanyol futballba a piaci értéke az akkor 20 esztendős labdarúgónak már 14 millió euró volt. Három évvel később, mikor a Sevillát elhagyta a portugál Sporting kedvéért már csak 8 millió euró volt ez az összeg.

Portugáliában még voltak jó meccsei bőven.

Portugáliában úgy nézett ki, hogy megtalálja a számításait, hiszen két jó szezont lehúzott. Majd jött egy harmadik gyengébb, s végül 2014/15-ben egy mindössze 700 percet számláló idény. Ez természetesen a végét is jelentette a portugáliai pályafutásának, s innen Olaszországba, a Genoához tette át a székhelyét. Az olasz klubnál azonban szintén nem számoltak vele, csupán perceket kapott a 2015/16-os évadban, így innen is tovább állt. Belgiumba az Anderlecht együtteséhez igazolt, de 2017. augusztus 30-án felbontották a felek a szerződést, s Capel azóta, tehát majdnem egy éve szabadúszó volt egészen tegnapig, mikor is az Extremadura U.D. hivatalosan is bejelentette érkezését.

A spanyol válogatottban az U21-es és az U19-es korosztállyal Európa bajnoki győzelmet ünnepelhetett. A felnőttek között kétszer kapott lehetőséget, Dánia és Bosznia ellen.