Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: BL-ből kipottyanás esetén is kemény ellenfél vár a Vidire

Ahogy délben megírtuk a MOL Vidi FC-re, ha túljutna a svéd Malmőn, akkor a Celtic-AEK Athén meccs győztese várna. Ha a BL-ből kiesne a Vidi az El-selejtezőben folytathatná a magyar bajnok, ahol szintén nem egyszerű ellenfelet kapott, hiszen a dán Midtjylland lenne az ellenfele.

Miután kisorsolták a BL-rájátszás utolsó összecsapásait, jött az Európa Liga playoff-körének sorsolása. Ha a BL-ből kipottyanna a magyar bajnok a walesi TNS és a dán Midtjylland összecsapás győztesével kellene felvenni a harcot az El-csoportba jutásért.

A dánok ellen vérzett el 2016-ban a Vidi, 2017-ben pedig a Ferencváros az Európa-ligában, így jól ismerik őket a magyar csapatok. A Midtjylland együttesében játszik a magyar válogatott középhátvéd Korcsmár Zsolt. Ez a csapat szerezte meg a korábban a Pécs, a Diósgyőr és a Vasas csapataiban játszó kanadai válogatott James Manjrekart is, de őt erre a szezonra kölcsönadták a másodosztályban szereplő Fredericia együttesének.

A walesi The New Saints FC is ismerős lehet a magyar foci szerelmeseinek, hiszen 2015-ben a BL-selejtezőben csapott össze velük az akkori aktuális magyar bajnok. (nem más, mint a Videoton) A Vidi idegenben 1-0-ra nyert, hazai pályán pedig a rendes játékidőben 1-0-ás vereséget szenvedett. Majd jött a 2×15 perces hosszabbítás, s Gyurcsó Ádám a 107.percben kiegyenlített.