Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: döntetlent játszott a Vidi

Már két körön túljutott a Vidi a BL-selejtezőkben, a luxemburgi és a bolgár bajnok után most a svéd következett. Hármójuk közül egyértelmű, hogy a Malmö csapatként a legösszetettebb, még, ha a Ludogorec volt a legértékesebb. Amely csapat veszi ezt a kört játszhat a Celtic-AEK Athén meccs győztesével, a vesztes pedig FC Midtjylland – TNS párharc nyertesével. A magyar foci szerelmesei mindenesetre előbbiben bíztak.

Malmö Twitter

A Malmö hússzoros bajnok hazájába, melyből ötöt az utóbbi 8 évben szerzett meg lévén a 2010, 2013, 2014,2016,2017-es idényben is az élen végzett. A hazaiak edzője Uwe Rösler, akinek “besúgója” Thomas Doll volt, hiszen a Ferencváros vezetőedzőjével jó viszonyt ápolnak. Mi szurkolók bíztunk benne, hogy úgy jár, mint honfitársa, hiszen a Fradi trénere nem épp a nemzetközi sikerekről híres.

Az első percekben inkább a Vidi kezdeményezett, mígnem a 11.percben Kovácsiknak kellett védenie. Larsson job oldali beadása Antonsson elé kerül, de ő telibe lőtte a kapujából kijövő, s szöget záró magyar kapust. A 26.percben Safari beadása üresen találta Antonssont, de ő ajtó – ablak helyzetből fölé fejelt. Fél óra eltelte után kényszerű cserét hajtottak végre a svédek, Bengtsson helyére Brorsson állt. Az utolsó percekre felélénkült a meccs. A 43.percben Eric Larsson pattogós, kellemetlen kísérletét védte Kovácsik. Majd a túloldalon, Boban Nikolov került helyzetbe a tizenhatoson belül, lövésébe a védők vetődtek bele. Nego szép cselek után lőtt, laposan, 22 méterről, veszélytelenül a kapu mellé. Majd lepörögtek az utolsó másodpercek, így a szünetben 0-0 volt az állás.

Uwe Rösler elégedetlen volt a támadójátékkal, hiszen Traustason helyére Lewicki állt. 51.percben Lazovics középre tört, kiválóan ugratta ki a beinduló Nikolovot, a macedón lövését Dahlin védte. A 62.percben megszerezték a svédek a vezetést. Bachirou adott egy kiváló ütemű passzt a mélységből érkező Christiansennek, aki csinált egy cselt, betört a tizenhatoson belülre, s ellőtte a labdát Kovácsik mellett. A 65.percben majdnem egyenlített a Vidi! Lazovics állt a tizenhatos előterében egy szabadrúgás mögé, a labdát a felső lécre csavarta. A 71.percben viszont összejött! Nego egy hosszan előre lőtt labdára két svéd védővel ment, meg is tartotta köztük a lasztit, bal lábára tette, majd kipókhálózta a hosszú felső sarkot. Ezek után Nikolics mester úgy gondolta, hogy a középpályán ideje frissítenie, az aktívan játszó Kovács István helyére beküldte Pátkai Mátét. Majd a csatár Marko Scsepovics helyére a védekező középpályás Varga József állt be. A hosszabbításban Lazovics pedig átadta a helyét Stefan Scsepovicsnak. Rosenberg tolta balról befelé a labdát, majd megeresztett egy kiváló lövést, mely alig ment el a kapu mellett. A 93.percben Gall egy szép csellel elküldte Viniciust kapálni, ezek után viszont egy gyenge lövést eresztett meg melyet könnyen védett Kovácsik.

Majd szépen gyorsan elteltek az utolsó másodpercek, így a Vidi 1-1-es döntetlent játszott idegenben. Hazai pályán így akár a 0-0 is jó eredmény lehet, de nem lehet erre játszani.

Malmö (svéd) – MOL Vidi FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Christiansen (62.p) ill. Nego (71.p)
Sárga lapok: Safari (12.p), Bachirou (23.p), Lewicki (75.p) ill. Nikolov (54.p)

Malmö: J. Dahlin – E. Larsson, L. Nielsen, Bengtsson (Brorsson 31.p), Safari – Traustason (Lewicki szünetben), Bachirou, A. Christiansen, Rieks – Antonsson (Gall 90.p), Rosenberg. Vezetőedző: Uwe Rösler.
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov – Kovács I. (Pátkai 78.p), Lazovics (S Scsepovics 90.p) – M. Scsepovics. (Varga J. 85.p) Vezetőedző: Marko Nikolics