Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil gólkirályjelölt érkezhet Dortmundba

Hamarosan rajtol a szezon, a Borussia Dortmund klubvezetése pedig továbbra is keresi a megoldást csatárposzton, avagy nagyon úgy fest, hogy Michy Barshuayi nem lesz újra BVB-játékos. Ez pedig azt eredményezi, hogy egyetlen egy befejezőcsatára van a sárga-fekete klubnak a 18 esztendős svéd tehetség Alexander Isak személyében. A megoldás a brazil élvonalból érkezhet, igaz rá is egyelőre a tehetség jelző illik, avagy nem feltétlenül lenne biztos megoldás.

A támadószekcióban ott van a frissen kinevezett csapatkapitány, a sajnos üveglábakkal rendelkező Marco Reus, valamint a 24 éves Maximilian Philipp. Ők ketten képviselik a rutint, avagy Jadon Sancho 18, míg Jacob Brunn Larsen 19 esztendős, és akkor ott van még az a Christian Pulisic, aki szintén még csak 19 esztendős, ám könnyen lehet, hogy távozik. Az amerikai tehetséget a Chelsea, Liverpool, Bayern München, Roma és Real Madrid ötössel is szóba hozták a nyáron. A támadószekció tehát telis-tele van a jövő ígéreteivel, ám Alexander Isak  az egyetlen befejezőcsatár.

A szurkolók bíztak a tavasszal remek kölcsönjátékot mutató Michy Barshuayi megszerzésében, ám ez aligha következik be, a szakértők erre egyre kisebb esélyt látnak.

Akkor ki lesz a megoldás? Az Eurosport arról ír, a brazil Fox-Sport információira támaszkodva, hogy a brazil bajnokság góllövőlistáját vezető Pedro lehet a Dortmund új igazolása. Igen ám, de Pedro is csipán 21 éves és egyelőre a tehetség jelzővel illethető rá. A Fluminense játékosa soha nem volt még távol a hazájától, ez lenne első európai állomáshelye. Soha nem volt brazil utánpótlás-válogatott, játékjogáért két francia csapat, a Bordeaux és a Lyon is versenyre kelhet. A forrás azt is említi, hogy a német klub 20 millió eurót fizethet a transfermarkt által 1,5 millióra taksált játékosért, aki eddig nem volt felkapott, idén azonban remekül szerepel, hiszen 15 bajnokin 10 gólt jegyez, ezzel hazájában az élvonalban jelenleg nincsen nála eredményesebb játékos.