Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Joe Hart új klubja – hivatalos

Ezúttal nem kölcsönbe ment, végleg lehagyta a Manchester City labdarúgócsapatát Joe Hart, az angol válogatott korábbi kapuvédője, aki ezzel egy 12 esztendős kapcsolat végére tett pontot. A váltás már nagyon érett, hiszen a 31 esztendős hálóőrt többször is kölcsönadták az utóbbi években. 

Pep Guardiola nem számolt vele, így otthagyta az Etihadot a Torino és a West Ham korábbi kölcsönjátékosa Joe Hart, aki marad a Premier League-ben, sőt, a nemzetközi porondon is megmutathatja magát, hiszen új csapata a Burnley érdekelt az Európa-ligában, ahol a következő selejtezős ellenfél a török Basakhsehir gárdája lesz.

A Premier League legutóbbi kiírásának hetedik helyezettje 3,9 millió eurót fizetett a City-nek, Hart pedig egy kétéves szerződést látott el kézjegyével.

Hart szerződtetésére azért volt szükség, mert mindössze egy kapuvédője maradt a klubnak a harmadik számú kapuvédő, a 34 éves Anders Lindegaard személyében azt követően, hogy a csapatkapitány Tom Heaton után Nick Pope is megsérült.

A Burnley egyébként nem volt aktív a játékospiacon, Scott Arfield kivételével minden kulcsjátékosát megtartotta, és csupán egy mezőnyjátékost szerződtetett, igaz klubrekordot jelentő összegért. Az érkező a Middlessborough belső védője Ben Gibson 16,9 millió euró ellenében írt alá.

A Burnley csütörtökön Isztambulban a Basaksehir otthonában vívja Európa-liga párharca odavágóját, hétvégén pedig a Premier League-ben szintén idegenben a Southampton vendégeként kezdi meg a szezont.