Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban folytathatja Neymar ex-realos “posztriválisa”!

A Paris Saint-Germain presztízsközpontú átigazolási politikája nem egyszer kudarcot vallott már. Az adott idényben felkapott játékos képességeihez mérten csillagászati összegekért történő kivásárlásának egyik iskolapéldája a Real-nevelésű Jesé Rodriguez esete, aki a Stoke-kaland után még mélyebbre süllyedhet…

Jesé a Real Madrid akadémiáján sajátította el a futball alapjait, majd a Castillában nyújtott kiemelkedő teljesítményének hála a Királyiak felnőtt keretébe is bekerült, ami a 2010-es évek elején óriási csodának számított. Bár Ronaldóval azonos posztja miatt nem számítottak rá, hogy igazán sokat lendít majd a csapat játékán, első idényében 8 góllal, és 6 gólpasszal lepte meg kritikusait. A második szezonja – mint ahogy az egész Ancelotti-Realé – minősíthetetlenre sikerült, ennek ellenére Benitez, és Zidane is fontos cserejátékosként számított rá, ám utolsó meccsévében szerzett 5 gólja, és 7 gólpassza után kijelentette, hogy szeretne kilépni Ronaldo árnyékából. A futballt követők számára már akkor is érthetetlen volt, hogy miért az Ibrahimovic, Cavani, Lucas, Di María és Pastore nevével fémjelzett PSG-t választotta, illetve hogy azok miért fizettek ki érte 25 millió eurót.

A játékos nem tudott beilleszkedni a francia fővárosban, egy félszezon után kölcsönadták a Las Palmashoz, majd következett egy év Stoke-kitérő, de ezen alkalmakkor sem jutott el a kezdőcsapatig. Az idei felkészülést a PSG-vel kezdte meg, ám Tuchel hamar rájött: nem sok értelme van azért padoztatni Neymart, és/vagy Draxlert, hogy egy elveszett tehetséget megpróbáljon a csapatba építeni. A legújabb hírek szerint a Parma csapata dobna mentőövet a még mindig csak 25 esztendős spanyolnak, a probléma csupán annyi, hogy a támadó nem hajlandó lemondani heti kb. 115 ezer eurós fizetéséről. Könnyen lehet azonban, hogy ez az egyetlen lehetősége a távozásra, hiszen a korábban szintén érdeklődő Fiorentina inkább Mirallas és Pjaca megszerzésével oldotta meg a szélek megerősítését.