Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: továbbjutott a Sampdoria és a Torino, kiesett a Parma!

Könnyedén vette az akadályt a Walter Mazzarri által irányított Torino, hiszen a “bikák” több góllal is felül múlták ellenfelüket. A Sampdoria szintén továbbjutott a következő körbe, viszont nehézkesebben, mint a Torino. Azonban vasárnap este sem jutott tovább mindegyik élvonalbeli csapat… 

Hozta a kötelező a Torino, s magabiztos 4-0-ás győzelemmel jutott a következő körbe. Mazzarri tanítványai már a mérkőzés 9. percében megszerezték a vezetést Baselli révén, majd a 28. minutumban Belotti is betalált, a “bikák” kétgólos előnyből várhatták a folytatást. A második félidőben szintén Belotti folytatta a gólgyártást, majd a hazaiak negyedik, s egyben utolsó találatát Rincon jegyezte. 

Torino – Cosenza 4-0 (2-0)
G.:
Baselli(9.), Belotti(28., 66.), Rincon(67.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

Ami a többi élvonalbeli csapatot, a Sassuolo szintén könnyedén ment tovább, míg a Sampdoria és valamelyest a Bologna is nehézkesebben a vártnál, de a SPAL, a Cagliari illetve a Chievo sem éppen négygólos különbséggel diadalmaskodott. A frissen feljutó csapatok közül pedig egy sem jutott a következő körbe, az Empoli hazai környezetben nagyon simán elvérzett, de a Parma és a Frosinone szintén odahaza búcsúzott a Coppa Italiatól. 

Íme a további végeredmények:
Chievo – Pescara 1-0
Spezia  – SPAL 0-1
Catania – Verona 2-0
Cagliari – Palermo 2-1
Empoli – Cittadella 0-3
Entella – Salernitana 2-0
Frosinone – Südtirol 0-2
Livorno – Crotone 0-1
Parma – Pisa 0-1
Sampdoria – Viterbese 1-0
Sassuolo – Ternana 5-1
Bologna – Padova 2-0