Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: folytatta kiváló sorozatát a Honvéd

A negyedik forduló zárómeccsén a kispesti alakulat tovább építette veretlenségi szériáját, amelyet ezúttal a Mezőkövesd bánt.

A friss igazolások közül mindössze André Alves lépett pályára a két csapat meccsén, igaz a korábbi kispesti támadó csak a hajrára érkezett, míg a fővárosiaknál David N’Gog a keretben se került be, lévén még nem érkeztek meg a papírjai. Ami a találkozót illeti, megnyomta az elejét a Honvéd, mégis a nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott, ám Pilik, majd Holender kerülhetett volna ziccerbe, de itt Pillár, ott Dombó volt jókor jó helyen. Majd egy kövesdi lehetőséggel folytatódott az összecsapás, Szeles, Tóth és cseri is bevehette volna a piros-feketék kapuját, de a blokk, illetve Gróf a helyén volt. Közel félóra játék után kellett az első nagyobb bravúrt bemutatnia a kapusok közül Dombónak: Vadócz húszról elengedett lövését tolta ki a jobb felsőből. A hajrához közelítve ismét Vadócz előtt adódott lehetőség, ám az irányító elől Meszkhi mentett fejjel, hogy aztán a szünet előtt egy szabadrúgást harcoljon ki Danilo, amely azonban veszélytelen maradjon.

A szünetet követően Kuttor Attila próbált életet lehelni övéibe, legalábbis veszélyesebbé tenni csapata játékát, ehhez képest a látogatók szereztek vezetést. Vadócz indította Holendert saját térfeléről, aki még a kapust is kicselezve az üres kapuba lőtt. Nem sokkal később Hudák fejese kerülte el kevéssel Gróf kapuját. Az utolsó negyedórára felélénkült a meccs, ennek hatására előbb Vadócz próbálkozott, kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékszer a pályát, ezt pedig megunta a Kövesd, lévén az utolsó percekre jobbára Gróf kapuja elé helyeződött a játék, ám a válogatott kerettag kapus eszén nem tudtak túljárni a sárga-kékek. Ezzel a győzelemmel továbbra is hibátlan a kispesti alakulat, amely 2007-2008-ban kezdte ugyanígy a szezont, érdekesség, akkor is Supka Attila irányította a Honvédot.

Mezőkövesd – Honvéd 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, vezette: Erdős József
Gólszerző: Holender (51.)
Sárga lapok: Silye (70.) ill. Lukács D. (71.), Kukoc (90+3.)
Kiállítva:

Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Hudák, Szalai (Alves, 81.), Vadnai (Silye, 59.) – cseri T., Szeles, Meskhi, Tóth B. – Koszta M. (Szakály D., 68.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila

Honvéd: Gróf – Batik, Baráth, Skvorc – Heffler, Vadócz, Nagy G., Uzoma, Pilik (Kamber, 78.) – Danilo (Kukoc, 90+2.), Holender (Lukács D., 69.). Vezetőedző: Supka Attila

A forduló korábbi eredményei:

MOL-Vidi – Debrecen 1-1
Kisvárda – Ferencváros 0-2
Haladás – Puskás AFC 2-1
MTK Budapest – DVTK 1-0
Paks – Újpest 1-1

A bajnokság állása:

A góllista élmezőnye: