Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Utolsó pillanatban egyenlített a Vidi

Vidi – Debrecen. Hosszú – hosszú évekig a vendégek voltak a hazai labdarúgás mintaklubja. Hétszer nyertek bajnokságot, szerepeltek a BL, majd az El-csoportkörében. Az utóbbi években viszont elfogyott a pénz, így tartaléklángra került a csapat. Tavaly tavasszal még majdnem kiestek, de az előző idényben már produkáltak szép eredményeket. Herczeg András kezei között olyan gárda épül, mely bármikor képes meglepetést okozni, ráadásul a keret jó része debreceni, nem pedig idegenlégiós.

(origo.hu)

Két évvel ezelőtt nyáron két üzletet is nyélbe ütött a Debrecen és a Videoton, nevesül Varga József és Bódi Ádám költözött Székesfehérvárra a Lokitól.  Utóbbi az előző idénybe visszakerült kölcsönbe nevelőegyesületéhez, majd idén nyáron végleg visszakerült a vasutasokhoz. Bódi csapatváltása viszont Sós Bence elvesztésébe került a DVSC-nek, aki először kezdett a Vidiben, épp, nevelőegyesülete ellen. A Vidi hét közben döntetlent játszott Svédországban, s ez az eredmény bizakodásra ad okot. A hétközi csapatból kimaradt Fiola, Stopira, Anel Hadzic, Nikolov, Lazovics helyüket, Tamás Krisztián, Varga József, Pátkai, Huszti és Sós Bence vette át. Azért a tartalékok névsora se rossz. Főleg magyar szinten. A Lokinál a sok sérült miatt aggódhatott Herczeg András, hiszen a védő Bényei Balázs bokaszalag-szakadást, a csatár Haris Tabakovic keresztszalag-szakadást szenvedett, a duó felépülése még hónapokig eltart. A hátvéd Ferenczi János, a támadó Könyves Norbert és a középpályás Aleksandar Jovanovic lassan talán már visszatérhet.

A kilencedik percben Bódi bizonyíthatta volna, hogy anno miért is fizetett érte a Vidi 550 ezer Forintot. Kicselezte  Varga Józsefet, 23 méterről keményen meglőtte, de vetődve fogta a labdát Kovácsik. egy perccel később Marko Scsepovics lőtt a felső lécről kipattant a labda, de Nagy megszerezte.A 12.percben Szécsi Márk lejött a pályáról combhúzódás miatt, helyére Bereczki Dániel állt. A 13.percben a babonás Vidi szurkolók már kezdhettek izgulni, majd be is következett a félelmük. A 21-es számban játszó Varga Kevin 23 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt. A 25.percben nevéhez hűen nagyot védett Nagy Sándor! Sós-Kovács összjáték után utóbbi beadott balról, középen Juhász (!!!!) érkezett, s az egykori csatárból lett középső védő kapásból a rövid sarok irányába lőtt, de az ukrajnai hálóőr védett. A 36.percben Kovács kiváló passzt adott Husztinak, de az egykori válogatott középpályás 11 méterről, az oldalhálóba lőtt.  A szünetre így 1-0-ás vendégvezetéssel mentek be a csapatok az öltözőbe.

A félidőben Marko Nikolics kettőt is cserélt, ráadásul nemzetközibbé vált így a Vidi, hiszen a kezdő Nego és M. Scsepovics mellé (Viniciust vegyük magyarnak, ha már a brazil, magyar válogatott) Nikolov és Hadzic állt. Az öltözőbe pedig Sós Bence és Varga József (tehát a két debreceni nevelés) maradt. A csapatok gyűrték egymást, de komolyabb helyzet nélkül. A következő jelenet amit feljegyezhetünk, a 65.percben Danko Lazovics érkezett Pátkai helyére. A túloldalon Bódi helyére pedig Csőszt cserélte be Herczeg mester. Lazovics beállásával felélénkült a meccs, beívelését Juhász fejelte kapu fölé. A 82.percben Varga Kevint a védő Mészáros váltotta, ebből is látszott, az eredmény tartása volt a fontos. Ennek ellenére óriási helyzetbe került Bereczki Dániel, kicselezte Kovácsikot, az üres kapuval szemben viszont lyukat rúgott, a védők pedig felszabadítottak. A 91.percben a semmiből egyenlített a Vidi! Nego beadásába rosszul nyúlt Nagy Sándor, majd Cikos továbbfejelte viszont, így Tamás elé került, aki kapásból ballal a kapuba vágta. A hosszabbítás másodpercei leperegtek, s 1-1 lett a meccs végeredménye.

MOL Vidi FC – Debrecen 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Tamás (90+1.p) ill. Varga K. (13.p)
Sárga lapok: Sós (33.p), Nikolov (50.p) ill. Cikos (21.p), Barna Sz. (35.p), Nagy S. (42.p), Bódi (55.p), Csősz (79.p)

VIDI: Kovácsik – Nego, Vinicius, Juhász, Tamás – Varga J. (Nikolov szünetben), Pátkai (Lazovics 65.p), Huszti – Sós (Hadzic szünetben), Kovács – M. Scsepovics vezetőedző: Marko Nikolics
DVSC: Nagy S. – Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna Sz. – Haris – Bódi (Csősz 71.p), Tőzsér, Varga K. (Mészáros 82.p) – Szécsi (Bereczki 12.p), Avdijaj vezetőedző: Herczeg András