Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Szuperkupa: Lewandowski vezérletével sima Bayern győzelem született – videóval

Ma este elindult Németországban a 2018/19-es labdarúgó szezon, amely a szokásokhoz híven a Német Szuperkupával kezdődött. A tavalyi bajnok Bayern München a tavalyi kupagyőztes Eintracht Frankfurttal csapott össze a Commerzbank-Arénában. 

A találkozó pikantériáját elöljáróban a két csapat utóbbi hónapokban mutatott közös történelme adta. Áprilisban az akkor még a Frankfurtot irányító Niko Kovacról idő előtt kiderült, hogy a 2018/19-es szezontól kezdve a Bayern München együttesét fogja vezetni. Májusban a német kupadöntőben a Frankfurt legyőzte a “Bőrnadrágosokat” némi meglepetésre, így mondhatni mindkét oldalnak volt valamiért visszavágnia.

Lewandowski okosan használta a fejét. (kép: kicker.de)

Az első játékrészben viszonylag sokat kellett várni az első komoly próbálkozásra, ugyanakkor ez mindjárt gólt is eredményezett a Bayern Münchennek. A 21. percben Kimmich nagyszerű beadásra Lewandowski emelkedett nagyszerűen, aki Ronnow hálójába bólintotta a labdát. Pár perccel később, egészen pontosan a 26. minutumban újra a lengyel klasszis került főszerepbe, aki ezúttal Robben szögletére érkezett remekül, s duplázta meg saját maga és csapatának góljainak számát. A félidő folytatásában továbbra is maradt a müncheni fölény, a Frankfurt egyáltalán nem tudott fogást találni ellenfelén. Ugyan ráadásban jó szögből szabadrúgáshoz jutottak, azonban de Guzman a sorfalba lőtt, így maradt a 2-0-s vendég előny.

Leiskolázta a Bayern a Frankfurtot. (kép: kicker.de)

A fordulást követően sem igazán változott a játék képe. Niko Kovac együttese igyekezett végleg eldönteni a találkozó és a kupa sorsát, ami az 54. percben meg is történt. Nem meglepetésre újra Lewandowski vette be a Frankfurt kapuját, s ezzel ő lett a Német Szuperkupák történetének legeredményesebb játékosa a maga öt találatával. Azonban ennyinél nem állt meg a Bayern. A csereként beállt Coman Alaba lapos beadását értékesítette a 63. percben. Kis idő múlva sajnos nem a labdarúgásé lett a főszerep a pályán. A mesterhármast szerző Lewandowskit a  Frankfurt csapatkapitánya, Abraham elég csúnyán lekönyökölte szándékosan. Az argentin nagy szerencséjére megúszta sárga lappal az esetet. Az indulatok azonban nem maradtak annyiban, ugyanis Alabanak is ki jutott a “jóból”. Az osztrák védőt keményen felrúgták, s nem is tudta folytatni a játékot. A hajrában a bajorok még biztos, ami biztos alapon bevittéka kegyelemdöfést Thiago révén. Ezzel pedig lényegében le is zárult a mérkőzés, a Bayern pedig begyűjtötte hetedik, sorozatban pedig a harmadik Német Szuperkupáját. Niko Kovac tehát trófeával nyitotta Bayernes edzői korszakát.

Német Szuperkupa-döntő 2018

Eintracht Frankfurt – Bayern München 0-5 (0-2)
Helyszín: Commerzbank-Arena (Frankfurt, Németország); Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: – ill. Lewandowski (21., 26., 54.), Coman (63.), Thiago (85.)
Sárga: Abraham (70.) ill. Hummels (45+1)
Kiállítás: – ill. –

Eintracht Frankfurt: Rönnow – Abraham, Hasebe, Salcedo – da Costa, Torro, de Guzman (Rebic 64.), Willems – Gacinovic, Fabian (Blum 64.) – Haller (Jovic 76.); Vezetőedző: Adi Hutter

Bayern München: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martinez – Müller (Goretzka 64.), Thiago – Robben (58. Coman), Ribéry – Lewandowski (Wagner 72.); Vezetőedző: Niko Kovac