Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyirmótról a szlovén kettőbe

Magyarországon elsőként vasárnap a Fociclub.hu számolt be róla, hogy Torvund Alexander a norvég harmadik ligába szerződött. Azóta hétfőn a többi országos portál is megírta, most pedig egy újabb “szenzációs” igazolásról tudunk beszámolni, Paku Roland a Gyirmót középpályása a szlovén másodosztályú Nafta Lendva együttesében folytatja pályafutását.

Paku Roland Győrben nevelkedett, majd 2013 nyarán egy évre Nyíregyházára került kölcsönbe. A Szparival megnyerte a másodosztályt, de ő nem maradt visszatért az ETO-hoz. A zöld-fehéreknél nem tartóztatták újra elhagyta nevelőklubját, viszont a várost nem a Gyirmóthoz igazolt. Két évig a másodosztályban játszott klubjával, majd a második év végén feljutottak az élvonalba. Az NB I-ben tizenötször vetette be Urbányi István vezetőedző. Az előző idény végén búcsúztak, de több társával ellentétben ő maradt Gyirmóton. 31 meccsen 2 gólt szerzett, így nem okozott akkora meglepetést, hogy az új csapatot építő győriek már nem marasztalták a középpályást. Paku eddig kereste új kenyéradóját, de mostanra megtalálta. A zalaegerszegi kezekben lévő szlovén másodosztályú Nafta Lendva lett a kiválasztott. Pakunak magyar csapattársa is lesz Grabant Bence személyében.

Viszont ez az igazolás is felvet egy kérdést, van még Európában olyan nemzet alacsonyabb osztálya ahol nem találunk magyar focistát?