Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem ő lesz Sampaoli utódja

Édesapja elmondása szerint bár a képességei meglennének arra, hogy sikeres legyen az argentin válogatott szövetségi kapitányaként, Diego Simeone egyelőre biztosan nem tervezi elhagyni az Atlético Madrid csapatát, s valahol máshol kell majd keresni Argentína új kapitányát.

“Mindig is tisztelte Argentínát, és hatalmas elismerés volt számára a nemzeti csapat mezében játszani, bizonyára így lenne ez akkor is, ha egyszer a válogatott kapitánya lehetne. Mégis úgy gondolom, hogy egyelőre ennek nem jött el az ideje: sokkal jobban illenek hozzá a mindennapi edzői feladatok – vélekedett Carlos Simeone a Super Deportivo Radiónak adott interjújában.

Aktív játékos pályafutása során “Cholo” Simeone 1988 és 2002 között 106 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt – részt vett három világbajnokságon, kétszer Coppa Americát nyert, s tagja volt az 1996-os olimpiai ezüstérmes csapatnak.

Simeone 2011 óta irányítja az általa játékosként is több ízben erősített “Matracosokat”, s jelentős szerepe volt abban, hogy a fővárosi gárda a spanyol középmezőnyből Európa élcsapatai közé emelkedett: regnálása alatt egy bajnoki címet, egy Spanyol Kupát, két Európa-ligát és két Európai Szuperkupát hódított el az együttes, miközben két BL-döntőt is játszott.

(Fotó: Nofande)