Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Ezek a csapatok állíthatják meg a Bayernt…”

Bár Jürgen Klopp már 2015-ben elhagyta a Bundesligát, és a Premier League-ben szereplő Liverpool gárdájához helyezte át székhelyét, a német közönség még mindig a hazai közeg részének tekinti, így gyakran választják őt a germán újságírók interjúalanyul. A szakember a maga kendőzetlen stílusában mindig őszintén megosztja a véleményét a Németországban uralkodó körülményekkel kapcsolatban, nem történt ez másképp most sem.

Jürgen Klopp a tegnapi Crystal Palace elleni mérkőzés előtt a Kicker felkérésére még gyorsan elárulta, hogy kiket lát esélyesnek arra, hogy a Bundesliga trónjáról letaszítsa az évek óta ott terpeszkedő Bayern München csapatát:

“A Hoffenheim nagyon klassz csapat. A Schalke egy sajátos játékstílust alkalmaz, amellyel sikeresek. Védekeznek, és elrontják az ellenfél kedvét szervezettségükkel. Végül ha a Borussia Dortmund olyan erővel játszik, mint amit képvisel, akkor bármi megtörténhet.”

Az RB Leipzig, és a Bayer Leverkusen csapatával kapcsolatban kijelentette, hogy bennük is megvan a lehetőség arra, hogy meglepetést okozzanak. Végül a címvédőre is kitért:

“A Bayern egy topcsapat, de a generációváltás ideje elérkezett. Arjen Robben, Franck Ribéry, és még néhányan nem lesznek képesek ezen a szinten sokáig folytatni.”

Vajon beigazolódik Klopp óvatos becslése, és az említett négy csapat valamelyike képes lesz még tavasszal is szorongatni a bajorokat? Esetleg a két potenciális meglepetéscsapat egyike kerül majd az élre? Ezekre a kérdésekre keressük a választ mi is ma délelőtt 11-kor rajtoló Bundesliga-felvezető sorozatunkban!