Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lafferty nagy visszatérése – hivatalos

Az Észak-írek kiváló támadója, Kyle Lafferty a szerdai napon kétéves megállapodást kötött régi-új csapatával, a Steven Gerrard által trenírozott Glasgow Rangers-szel, és akár már a skót gárda holnapi Európa-liga-selejtezőjén bevethető lehet.

(Rangers FC Facebook)

A 30 esztendős csatár az elmúlt szezonban a skót Premier Ligában a hatodik helyen végző Hearts csapatában 30 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve pedig 19-szer volt eredményes. Pályafutása korábbi szakaszában már megfordult az Ibrox Stadiumban, amikor 2008 és 2012 között együttesen 38 gólt lőtt a Rangers szerelésében. Legjobb teljesítményét (44 mérkőzés, 15 gól) a “Protestánsok” eddigi utolsó bajnoki címének évében, a 2010-2011-es kiírás során regisztrálta.

Egy évre rá a csapatot csőd miatt visszasorolták a skót negyedosztályba, addigra Lafferty igazi turnéra indult: megfordult Svájcban a Sion, Olaszországban a Palermo, Törökországban a Rizespor, Angliában pedig a Norwich City és a Birmingham City csapatainál, mielőtt tavaly nyáron a Heartshez szerződött volna.

Számunkra is régi ismerős lehet, hiszen a 2016-os Európa-bajnoki selejtező-sorozatban betalált a magyar válogatott ellen, ahol egyébként 7 góljával az Észak-ír válogatott legeredményesebb játékosának bizonyult.

A tavalyi szezont hazája bajnokságában a harmadik helyen záró Rangers holnap este 20:45-től az orosz Ufa ellen lép pályára az Európa-liga-selejtező utolsó körének odavágóján.