Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A legnagyobb ígéretei! – 2. rész

Az olasz élvonalban nem annyira egyszerű a tehetséges játékosok élete, mint mondjuk Franciaországban. A top csapatok leginkább a kész, tapasztalt játékosokra hagyatkoznak, emiatt a fiatal futballisták leginkább a kis/középcsapatokban kapnak bizonyítási lehetőséget. A FociClub.hu legújabb sorozatában bemutatja azt a tíz tehetséges labdarúgót, akikre érdemes lesz odafigyelni a Serie A aktuális szezonjában…


Cikksorozatunk eddigi főszereplői:
1.rész: 
Giangiacomo Magnani (Sassuolo)

Naponta jelentkező sorozatunk mai epizódjában egy olyan ígéretről számolunk be, aki több mint szimplán tehetséges fiatal. Lautaro Martinez eddigi teljesítménye fényében ugyanis joggal vár nagyon sokat tőle mindenki, legfőképpen az Inter szurkolói körében. A fiatal argentin támadó vállát tehát némileg akár az elvárások is nyomhatják, de bizonyára a tavalyi társgólkirály és honfitárs, Mauro Icardi sokat levehet róla és segítheti is az európai beilleszkedését.

A 21. születésnapját éppen tegnap ünneplő Martinez 2014. januárjában – 16 esztendősen – került a Racing Clubhoz, melynek utánpótláscsapatában 64 mérkőzés alatt 53 gólt hintett. Nem is volt csoda, hogy 2015-ben már a Real Madrid akarta leigazolni, de végül a maradás mellett döntött. Első teljes szezonját 2017-ben futotta a felnőttek között, 23 fellépésen szerzett 9 gólos idényét követően egyes orgánumok már hírül adták, hogy az Atlético Madridhoz igazolt, ami azonban kacsának bizonyult, hiszen nem sokkal később a Racing hivatalosan bejelentette a hosszabbítását. Martinez 2018-ra még többet fejlődött és már a nívós Dél-amerikai bajnokság legjobbjai közt kezdték emlegetni a nevét – idén a hazai pontvadászatban 13, a Libertadores Kupában – a hat csoportmeccsen – 5 találatot regisztrált. Hosszas udvarlást követően július elején az Inter 23 millió euró ellenében hajtotta végre a szerződtetését.

Március 27-én a spanyolok elleni 6-1-es fiaskó alkalmával mutatkozott be Argentína felnőtt válogatottjában, majd bár a világbajnokság előtti bő keretben még szerepelt a neve, az utazó névsorba végül nem hívták meg – utólag pedig lehet jobban jártak volna.

Az Interben a felkészülési mérkőzéseken abszolút alapembernek bizonyult, hét találkozón négyszer volt eredményes – beleértve győztes góljait az Atlético Madrid és az Olympique Lyon elleni mérkőzéseken. A Sassuolo elleni balul sikerült bajnoki rajton már átesett a kereszttűzön a Serie A-ban, ennél bizonyára a folytatás csak jobb lehet számára és a csapatnak egyaránt. Nagy érdeklődéssel figyelhetjük az ifjú argentin csillag szárnypróbálgatásait, aki az Inter mellett könnyen akár az immár Messi-nélküli, új alapokra helyezendő argentin nemzeti 11 meghatározó alakja is lehet az elkövetkezendő évek, évtized(ek) során…

(Fotó: Mediagol)