Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos hátrányból felállva nyert rangadót a Napoli! – videóval

Nagyszerű mérkőzést rendeztek meg ma este a Serie A 2. fordulójának utolsó mai meccsén. Rangadó keretein belül fogadta a Napoli az AC Milant, és a vendégek hiába vezettek kettővel, a végén a hazaiak örülhettek!

Zielinski (a labdával) duplázva dolgozta le csapata kétgólos hátrányát a Milan ellen! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

Rangadót rendeztek ma este – a nap folyamán már a másodikat – a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. Az első körben szintén rangadót játszó, és ezzel a Laziót legyőző Napoli a bajnokságban első mérkőzését játszó AC Milant fogadta.

A mérkőzés 10. percében Insigne vette volna be a vendégek kapuját, de lövése mellé ment. Nem sokkal később viszont a papíron esélytelenebbnek vélt Milan került előnybe! A 15. percben Bonaventura tizenhatosról leadott kapáslövése akadt be (0-1)! Innentől kezdve a szünetig kaput találó próbálkozást már nem tudott felmutatni a milánói gárda, míg a nápolyiak nagyon igyekeztek egyenlíteni. A 39. percben Callejon lökete ment a Milan kapuja mellé, míg a ráadás 4. percében Milik próbálkozását hárította Donnarumma, így a szünethez érve a milánóiak vezettek eggyel.

A fordulást követően is hamar örülhetett a vendég csapat, amely Suso passzát követően Calabria révén növelte előnyét a 49. percben (0-2)! Azonban a Napoli nem adta fel, s az 53. percben a Callejon által lekészített labdát a tizenhatosról lőtte be Zielinski, aki ezzel szépített (1-2)! A 63. minutumban is villant Zielinski, aki kapásból tüzelt a kapura, de Donnarumma védeni tudott. Ám Zielinski olyan elánnal játszott, ami a 67. percben újabb góllá érett! A Napoli játékosa kapásból talált a vendégek kapujába, ezzel pedig már egál volt az állás (2-2)! De ezzel még nem ért véget, hisz ha már egyenlítettek a hazaiak, úgy gondolták, meg is nyerhetik a meccset! A feltételes mód pedig kijelentővé vált, ugyanis Mertens 80. percben szerzett találatával kétgólos hátrányból fordítva győzött a Napoli (3-2)! Ezen a parádés meccsen aratott elképesztő sikerével kettőből két mérkőzést nyert meg a bajnokság a Napoli, amely így tartja a lépést nagy riválisával, vagyis a Juventusszal.

Serie A, 2. forduló
Napoli – AC Milan • 3-2 (0-1)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők: – Zielinski (53., 67.), Mertens (80.), ill. Bonaventura (15.)
Sárga lapok: Insigne (30.), ill. Suso (31.), Rodriguez (66.)
Kiállítás:

Napoli: Ospina – Hysaj, Koulibaly, Raúl Albiol, Mario Rui – Zielinski, Allan, Hamsík – Callejón, Milik, Insigne.
Vezetőedző: Carlo Ancelotti

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Higuaín, Borini. Vezetőedző: Gennaro Gattuso