Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Sallai Roland a Bundesligában! – HIVATALOS

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott ifjú támadója, az APOEL-lel a BL-t is megjárt Sallai Roland rendkívül közel került ahhoz, hogy a Bundesligába igazoljon. Nos, a ciprusi lapértesülések nem tévedtek, a nemzetközi szinten is jegyzett tehetség ma aláírt új klubjához…

A Puskás Akadémiától Palermóba, majd az APOEL-hez szerződő Sallai Roland érkezését hivatalos oldalán jelentette be az SC Freiburg csapata. Bár a játékos vételáról hivatalos információkat nem szivárogtatott ki egyik klub sem, a transfermarkt.de szerint a németek 4,5 millió eurót csengettek ki érte, ezzel a klub történetének 4. legdrágább igazolása lett. Sallai a Freiburg weboldalának adott nyilatkozatában elárulta, mi játszott kulcsszerepet a váltásban:

“Mindenképpen a Freiburghoz szerettem volna igazolni, és boldog vagyok, hogy most sikerült. A klub rendkívül hívogató a fiatal játékosoknak, és a Bundesliga komoly kihívásokat tartogat számomra.”

A német élvonal legújabb magyarja egyébként már most olyat ért el, amit aktív válogatott játékosaink közül senki más: két különböző topligában is tagja volt egy klub felnőtt keretének. Az utóbbi 20 esztendőben ez csupán Király Gábornak, és Détári Lajosnak sikerült.