Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kibabrált a Düsseldorf a Lipcsével – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) második fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Leipzig együttese a Düsseldorfot látta vendégül.

Küzdelmes első félidőt produkáltak a csapatok. (kép: focus.de)

Ahogyan a lipcsei kezdőcsapatot már megszokhattuk az elmúlt mérkőzéseken, úgy most is Gulácsi Péterrel kezdődött a “Bikák” felállása. A magyar válogatott hálóőrére már a 6. percben komolyan szükség is volt, hiszen egy düsseldorfi ellentámadás után Duksch lőhetett kapura, de Gulácsi eszén nem tudott túljárni. Az óriási lehetőség után a hazaiak kezdték átvenni a mérkőzés irányítását, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. A vendégek kiválóan védekeztek, s egy-egy kontrával el is tudtak menni, de gólt nem sikerült szerezniük. A félidő vége felé a Leipzigkezdett egyre veszélyesebb lenni, de csupán egy lesgólig jutottak Jean-Kevin Augustin révén, amit a a játékvezető jogosan érvénytelenített. Ennek okán a két gárda 0-0-val vonulhatott szünetre.

Zimmermann góljára volt válasz a Leipzignek, de a győzelmet nem tudták megszerezni Gulácsiék. 

A második játékrész pocsékul kezdődött a Leipzig számára. A 47. percben ugyanis a Düsseldorf támadása eredményre vezetett Zimmermann révén. A német szélső jó tizenhatról vette be Gulácsi kapuját. A bekapott találat után természetesen fokozatot váltott a Leipzig, de az egyenlítés csak nem akart összejönni Ralf Rangnick együttesének. Egészen a 68. percig, mikor is az addig hősiesen védekező düsseldorfi védelem kihagyott. Jean-Kevin Augustin kapott jó labdát némi szerencsével, amit végül Rensing kapujába helyezett. Egy percre rá pedig a vezetést is megszerezhették volna a hazaiak Forsberg révén, de Rensing a helyén volt és hárított. A 77. percben a csereként beállt Raman révén majdnem előnybe került ismét a Düsseldorf, de Gulácsi újra remekül hárított. Válaszként a túloldalon Werner jutott kapufáig, de az eredmény nem változott. Ahogyan Cunha ollózós mozdulatánál, amely ha bemegy, biztosan a forduló gólja lett volna. A hajrában Gulácsinak óriásit kellett védenie Ducksch kísérlete után. A magyar kapus talán a forduló védését mutatta be. Az utolsó percekben mindkét gárda megnyerhette volna a találkozót és a helyzetek száma alapján mindkét együttes meg is érdemelte volna, de végül maradt az 1-1.

RB Leipzig – Fortuna Düsseldorf 1-1 (0-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Leipzig); Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Augustin (68.) ill. Zimmermann (47.)
Sárga: Cunha (74.) ill. Giesselmann (28.), Sobottka (34.), Hoffmann (74.), Stoger (86.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulacsi – Mukiele, Upamecano, Ilsanker, Saracchi – Kampl, Demme (Poulsen 86.) – Bruma (54. Sabitzer), Forsberg – Werner, Augustin (Cunha 71.); Vezetőedző: Ralf Rangnick

Düsseldorf: Rensing – Ayhan, Hoffmann, Kaminski – Zimmer, Gießelmann – Zimmermann (Stoger 80.), Sobottka – Morales – Ducksch, Hennings (Raman 69.); Vezetőedző: Friedhelm Funkel

Videó hamarosan!