Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előbb lett válogatott, mint hogy játszott volna a Serie A-ban az olasz tehetség

Roberto Mancini kijelölte az olasz válogatott keretét az első két Nemzetek Ligája-mérkőzésre, és a névsorban található fiatal játékosok közül egy valaki talán mindenki másnál nagyobb “outsider” lehet, nem véletlen…

Nicolò Zaniolo a Fiorentina csapatában nevelkedett, az elmúlt szezont az Inter bajnoki címet szerző Primavera-csapatában töltötte, majd idén nyáron Radja Nainggolan klubváltásának egyik ellenértéke volt – Davide Santon mellett – így a milánóiaktól a fővárosba költözött, a Serie A-ban azonban még nem léphetett pályára.

Az olasz labdarúgás történetében eddig csupán Raffaele Costantino (1929), Massimo Maccarone (2002) és Marco Verratti (2012) esetében fordult elő, hogy valaki előbb kapott meghívót a felnőtt válogatottba, mint hogy bemutatkozott volna az első osztályú bajnokságban.

A júliusban még csak a 19. születésnapját ünneplő középpályás eddig U21-es válogatott sem volt, az U19-es korosztályos nemzeti csapatban viszont 18 meccsen hat gólt szerzett, és az olasz szaksajtó egybehangzó véleménye szerint hatalmas jövő állhat előtte.

Az olasz válogatott hétfőn kezdi meg összetartását a szövetség covercianói edzőközpontjában, majd szeptember 7-én, pénteken Bolognában láthatja vendégül Lengyelországot, 10-én hétfőn pedig Lisszabonban vizitál Portugália ellenfeleként.