Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Lopetegui jött, látott, Benzema pedig újjászületett !

Karim Benzemát a Real szurkolóinak többsége vélhetően eladta volna a nyáron. A Loeptegui-érával azonban egy teljesen más Benzema futballozik a blancók szerelésében.

(Kép: as.com)

Ugyan még csak három fordulón vagyunk túl a spanyol bajnokságban, a góllövőlista élén – Lionel Messivel holtversenyben – Karim Benzema található négy találattal. Ez is bizonyítja, hogy a francia csatár valósággal újjászületett Julen Lopetegui érkezésével.

Benzema korábbi önmagát is felülmúlva roppant gólerősen futballozik – legutóbb duplázni tudott a Leganés elleni hazai bajnokin, és négy tétmeccsén (3 bajnoki és az európai Szuperkupa-döntő) összesen 5 gólnál jár az idényben.

A hatékonysága külön kiemelendő, ezt bizonyítja az is, hogy míg tavaly minden 12 kaput eltaláló lövéséből született gól, az idei szezonban minden második (az egészen pontos statisztika a 2,2 – a szerk.) kapura tartó Benzema-kísérlet gólt eredményez.

A Leganés elleni találkozót követően Lopetegui mester is hangsúlyozta, maximálisan elégedett csatárával. “Benzema mindent kizárva, csak is a mérkőzésekre összpontosít. Készen áll, ha adódik egy lehetősége, és nem habozik. Senkit nem alakítottam át! Ez maximálisan az ő érdeme!” – Dicsérte a franciát Lopetegui.

Azoknak a Real-szurkolóknak pedig, akik aggódtak, aggódnak attól, hogy miképpen pótolható Cristiano Ronaldo álljon itt még egy érdekes statisztikai adat! Míg CR 17-szer, sikertelenül próbálkozott a gólszerzéssel Olaszországban, addig Benzema, Bale és Asensio 16 kísérletéből 7 gól is született – Ha ezt tartják, hamar feledtethetik Ronaldo góljait.