Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fővárosi balhé – Ezért nem igazolt sztárjátékost a PSG!

A Paris Saint-Germain csapata – a legtöbb európai élklubhoz hasonlóan – igazgatását tekintve három lábon áll. Az irányvonalbeli, és arculati kérdésekben természetesen a tulajdonos, Nasser Al-Khelaifi szava a döntő, a csapat körüli teendőket pedig a vezetőedző (nem menedzser!), Thomas Tuchel végzi el. A háromszög harmadik csúcsa a pénzügyi kérdésekért (átigazolások, bértárgyalások) felelős sportigazgató, Antero Henrique, kinek a pocsék nyár hamarosan az állásába kerülhet.

A Le Parisien értesülései szerint az idény végéig szinte biztosan távozni fog posztjáról a korábban a Portót felvirágoztató portugál szakember, Antero Henrique. Az ok igen prózai: a sportigazgató nem teljesítette megfelelően a rábízott feladatokat, rossz tárgyalási technikájának hála a keret erőssége nem a kívánt irányba mozdult el a nyáron, ezzel pedig kivívta a csapat igazgatásáért felelős Thomas Tuchel ellenszenvét.

A PSG a nyáron megkörnyékezte Alex Sandrót, N’golo Kantét, és Renato Sanchest – csak hogy a legnevesebbeket említsük – ám a bértárgyalások során képtelen volt egyezséget kicsikarni Henrique, ami valljuk be, tényleg nehezen értelmezhető egy olajmilliárdos klub háza táján. A Juventus balbekkjével állítólag olyan szinten összekülönbözött a portugál, hogy az kijelentette: amíg nem változtat sportigazgatót a Paris Saint-Germain, nem hajlandó szóba állni velük. Hasonló gondolatok olvashatók ki a párizsi szerződéstől az utolsó pillanatban visszakozó Jerome Boateng Kicker-nyilatkozatából:

“Azt tanácsolnám a párizsiaknak, hogy váltsák le a sportigazgatójukat. Ez az ember nem segíti a csapatot. Ha a PSG topklub szeretne lenni, nem bízhatják a csapat összeállítását egy ilyen személyre.”

A Paris Saint-Germain tehát elveszíthet egy olyan vezetőt, akinek jelentős szerepe volt Neymar, Dani Alves, vagy éppen Mbappé szerződtetésében. Valóban csak rajta múlt a nagy igazolás? Vagy ezek csak a hírhedten PSG-ellenes Le Parisien koholmányai? Rövidesen megtudjuk…