Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keita elárulta, hogy ki volt a legkellemetlenebb ellenfele a Bundesligában!

Naby Keita a nyáron 60 millió euróért csatlakozott a Liverpoolhoz, miután Gulácsi Péter csapattársaként a Bundesliga mezőnyének egyik, ha nem a legjobb védekező középpályásává nőtte ki magát. Neki se volt azonban mindig könnyű dolga: első idényében máris olyan játékosokat kellett fognia, akik ellen nem egy leányálom játszani.

Naby Keitának Németországban olyan játékosokat kellett elvágnia a gólhelyzettől, mint James Rodríguez, Andrej Kramaric, vagy éppen Max Kruse. A guineai játékos mégsem őket tartotta a legveszedelmesebb ellenfélnek, ahogy ezt a Liverpool honlapján egy szurkolói kérdés kapcsán ki is fejtette:

“Amikor a Bayern ellen játszottam, Xabi Alonso mindig nehéz perceket adott nekem. Annyira tapasztalt volt, rendesen megkínzott. Úgy irányította a játékot, hogy egy percre se tudtam abbahagyni a futást. Nagyon intelligens volt.”

Érdekesség, hogy a ‘Pool, a Real Madrid, és a Bayern München világbajnok legendája korábban szintén elismerően nyilatkozott az ifjú Keitáról, elmondása szerint az ex-lipcsei sokoldalú középpályás és nagy egyéniség. Alonso egy év szórakoztatóipari bohóckodás után belevágott élete első edzői kalandjába. Vajon dolgozhat együtt valaha a két zseni?