Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Willian elmondta, hogy miért maradt

Mint ismert, több (most már) korábbi játékosával is összerúgta a port a Chelsea előző sikeredzője, Antonio Conte. A londoni együttestől idén nyáron kirúgott olasz mester főleg Williannal ápolt rossz viszonyt, és a sorsuk elég sokáig kérdéses volt a nyáron.

Meglepően hosszan elnyúlt az FA-kupa győztes Chelsea-nél, hogy akkor tulajdonképpen valóban megtörténjen-e a már régen beharangozott menedzserváltás. A Napolitól érkező Maurizio Sarri csak nagyon komoly biztosítékok megkötése után írt alá, és csak ezt követően tudták kirúgni a „Kékek” Conte mestert.

Szinte Kőbányáig lehetett hallani, ahogy Conte kirúgása után legurult egy nagy kő Willian szívéről, aki állítólag a szakember maradása esetén még a nyáron lelépett volna. A 30 esztendős brazil a Sunnak nyilatkozott a minap az esetről:

„Sokan mondtak és írtak sok mindent, de soha nem mondtam, hogy el akarok menni a Chelsea-től. Boldog vagyok, és maradni is akarok, hiszen már öt éve itt vagyok, és még további ötöt szeretnék is. Bár tudom, hogy már csak két évem van hátra a szerződésemből. Maradtam volna-e Conteval? Azt nem hiszem.”

– fogalmazott zárszóként kissé sejtelmesen, a renitens dél-amerikai középpályás.

Emlékezetes csúcspillanata volt a Willian – Conte ellentétnek, amikor a kupagyőzelmet ünneplő csapatképről a brazil szimplán kitakarta az olasz edzőt.