Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel új szerepkörben számít a PSG brazil kiválóságára!

A Paris Saint-Germain nyári átigazolási időszaka nem nevezhető éppen fergetegesnek: több másik hiányposzt mellett a védekező középpályára sem hoztak új játékost, ami Thomas Tuchelt is módfelett felbosszantotta. A jó edzőnek viszont mindig van egy tartalékmegoldása, itt léphet a képbe a csapat brazil hátvédje, Marquinhos…

A PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel az RMC megkeresésére igen meglepő nyilatkozatot tett a hatos pozíció betöltéséről:

“Marquinhos sokban különbözik Giovani Lo Celsótól, meg van benne az a kvalitás, amire szükségünk van. Nagyon gyors, és fejben is erős. Segítséget jelent a rendszer fenntartása szempontjából, egy olyan játékos, aki önként aláveti magát a csapatnak. Ez nagyon fontos a korban, amikor a riválisoknál olyan játékosok játszanak, mint Casemiro, Fabinho, Kanté vagy Busquets. Ez az, ami változást hozhat a védekező középpályára. Szerintem Marquinhosnak minden képessége adott ahhoz, hogy hatosként folytassa karrierjét.”

Ezzel tehát eldőlt, hogy bár a Tuchel által áhított Weigl leigazolása legalább januárig várat még magára, nem marad örökös nélkül az éveken át sérülésekkel bajlódó, majd nyáron visszavonuló Thiago Motta. A Guardiola-rajongó edzőtől még akkor is furcsa húzás ez, ha mondjuk példaképe hajborzoló belső védő-párosaira (Alaba-Kimmich, Kolarov-Stones stb.) gondolunk. Mindemellett talán valóban kézenfekvőbb egy ilyen technikás, és fürge játékost egy fokkal kevésbé kötött szerepkörbe helyezni a pályán. A kérdés már csak az, hogy ezzel Tuchel hajlandó lesz-e feladni a háromvédős szisztémát, illetve hogy sikerül-e Marquinhosnak az, amibe korábban már Verratti, Rabiot és Lo Celso bicskája is beletört?