Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Emery így reagált a morgolódó Aubameyangra

Kissé nehézkesen, de megérdemelten nyert tegnap délután Newcastle-ben az Arsenal együttese. Az előttünk álló héten esedékes Európa-liga szereplésre készülő „Ágyúsok” mestere, Unai Emery több dologgal is elégedetlen volt, többek között Pierre-Emerick Aubameyang teljesítményével.

Aubameyang az egész mezőny, de főképpen az Arsenal játékosok között az egyik leggyengébben teljesítő volt tegnap délután, a Premier League ötödik fordulójában lejátszott meccsen. Mint ismert, az „Ágyúsok” végül Xhaka és Özil góljaival verték 2-1-re a „Szarkákat”. A nyáron kinevezett spanyol tréner, Unai Emery nem volt szívbajos, és a csapat életében betöltött fontos szerepe ellenére már a 69. percben lecserélte Aubameyangot. A gaboni természetesen nem volt boldog a lecserélése miatt a kétgólos előnynél, sőt, kimondottan feldúlt volt az edző döntése miatt.

Aubameyang pályáról való lehozása persze nem csak gyengébb produktumának volt köszönhető, hanem annak is, hogy a korábbi dortmundi csatárnak fontosabb szerep juthat a Vorszkla Poltava elleni csütörtöki El-meccsen. Így vélekedett Emery, Aubameyang lecseréléséről:

„Ez teljesen normális. Azt akarom, hogy a játékosokat, akiket lecserélek, azok érezzék a lényeget. Ez a cél, ez fogja segíteni a csapatot. Tehát számomra ez egy normális helyzet.”

– titokzatoskodott a lefújást követően a spanyol szakember.