Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűken, de győzött a Lazio – videóval

A Serie A 4. fordulójában a bajnoki idényt nyögvenyelősen kezdő Lazio ezúttal győzni tudott, méghozzá idegenben a feljutó Empoli otthonában. Sikere ellenére így sem áll túl rózsásan a fővárosi csapat, ám kötelező volt ez a győzelem, így az elvártat teljesítette a római csapat.

A fehérmezes Lazio “csupán” egy góllal, de hozni tudta a kötelezőt az Empoli otthonában (forrás: twitter.com/EmpoliCalcio)

Az Empoli otthonában lépett pályára a Lazio a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A mérkőzés esélyese a vendég együttes volt.

Az első félidőben több alkalommal került gólszerzési lehetőségbe az Empoli, ám a 24. percben Krunic fejese ment mellé, a 29.-ben Acquah lövését védte Strakosha, majd ezután azonnal Zajc lőtt fölé. A 31. minutumban is a hazai gárda villant, méghozzá Caputo gólja révén, de les miatt nem adták meg a találatot, így ekkor sem változott az eredmény. A szünetig nem is esett gól, így 0-0-ról folytathatták a felek a fordulást követően.

Majd a második félidő elején jött is a gól, melyet a vendég Lazio szerzett! A 47. percben Parolo lökete akadt be az Empoli kapujába (0-1)! A Lazio összességében az egész meccsen nyomott, hiába voltak lehetőségei a hazai gárdának is, ám önmagában a vendégek mezőnyfölénye, vagy sok lövése sem ért sokat Parolo találatát leszámítva. A mérkőzés hajrájában jöttek ezt követően az újabb nagy helyzetek, hiszen a 89. percben Correa növelte volna a Lazio előnyét, de nem tudta feltenni a pontot az i-re, ugyanis a kapufát találta el! A ráadás 4. percében Immobile is gólt lőtt volna, de próbálkozása mellé ment, majd a túloldalon egy perccel később jöhetett volna a drámai pontmentés, azonban Caputo újabb próbálkozását is hárította Strakosha. Így tehát a vége 1-0-s Lazio siker lett, mellyel érvényesült a papírforma, ami rá is fért a fővárosi alakulatra, amely 4 meccs után így is “csupán” 6 ponttal áll a 8. helyen az ugyanannyi pontot szerzett fővárosi rivális AS Roma-t közvetlenül megelőzve.

Serie A, 4. forduló
Empoli – Lazio • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Paolo (47.)

VIDEÓ HAMAROSAN!