Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ramos: „A Realért mindent meg kell tennünk”

Miközben az FC Barcelona százszázalékosan hasít a tabella élén, a Real Madrid győzelmi sorozata megszakadt. Ugyan Marcelo szerint nem olyan nagy érvágás az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo hiánya, a védelem másik alapembere összefogást sürget.

Azt nehéz lenne állítani, hogy az Athletic Bilbao a Real Madrid mumusa lenne, ám az tény, hogy a két gárda immár három döntetlenen van túl zsinórban egymás ellen. Sőt, most kevésen múlott az is, hogy a Bajnokok Ligája startra készülő „Királyiak” ne vereséggel távozzanak a San Mamésból. Az viszont tény, hogy a fővárosiak kétpontos hátránnyal követik az éllovas FC Barcelonát, így ezután már nem szabad hibázniuk, különben az már tényleg nagyon sokba került a folytatásban.

A gárda csapatkapitánya, a világ-, és Európa-bajnok Sergio Ramos is az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet a remit követően:

„Tudtuk előre, hogy ez az egyik legnehezebb meccsünk lesz idén idegenben, hiszen a közönség itt nagyon hajtja a csapatát. Persze ettől függetlenül az Athletic van olyan jó csapat, hogy ismerje és jól játssza a játékot. De nekünk is mindenképpen a legjobbunkat kell kiadnunk magunkból a klubnak, így most sem lehet mást tenni, csak felhívni a saját figyelmünket az előrelépésre, javításra.”

– füstölgött Ramos a szombati 1-1 után.

A Real Madrid a hétvégi bajnoki folytatás előtt tehát szerdán kezd a BL-ben, mégpedig hazai pályán a régi ismerős AS Roma ellen. A G csoport másik meccsén a CSZKA Moszkva vendégeskedik a Viktoria Plzen otthonában.