Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Védőt igazolt a Honvéd

Annak ellenére, hogy az átigazolási időszak augusztus 31-én zárult, szabadon igazolható focistákat még szerződtethetnek a csapatok. Így tett a Budapest Honvéd is, amely egylet most le is csapott az Újpesttől az előző bajnokság végén lejárt szerződése végeztével távozó Kálnoki Kis Dávidra.

Kálnoki Kis már új csapata mezében (honvedfc.hu)

Korosztályos válogatott védővel erősített a Budapest Honvéd, hiszen  két és fél éves szerződést kötött Kálnoki Kis Dáviddal. A középhátvéd az MTK-ban nevelkedett, kölcsönben megfordult az angol Oldham csapatában, majd 2015 nyarától három éven keresztül az Újpestet erősítette. Idén nyáron lejárt a szerződése s szabadon távozott. Azóta kereste új csapatát. Szó volt róla, hogy külföldre igazol, de végül kútba estek a lehetőségei, így végül itthon maradt, s most a Budapest Honvédhoz igazolt.

„Nyáron többször is megkeresett a Honvéd, nyilván ez is sokat számított a döntésemben – indokolta döntését a 27 esztendős labdarúgó a csapat hivatalos honlapjának. – Szerettem volna külföldre igazolni, ami nem jött össze, viszont a honvédos szerződés nagyon jó lehetőségnek tűnt arra, hogy megmutassam mire vagyok képes, és arra, hogy egy jó csapatban futballozzak.”

Kálnoki korábban együtt nevelkedett az MTK-nál Pölöskei Zsolttal és Tischler Patrikkal, ráadásul utóbbival az elmúlt évben is csapattársak volt a lila-fehéreknél.

„Egy célom van, hogy a csapat a lehető legjobb legyen, hozzuk ki magunkból, amit csak ki lehet, legyen az akár a bajnoki cím. Úgy vagyok vele, hogy célozzuk meg a csillagos eget és örüljünk, ha elérjük a plafont – folytatta Kálnoki Kis , aki a terveiről is beszélt – Szeretném megmutatni, hogy mire vagyok igazán képes, mert az utolsó újpesti évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Egy célom van, hogy jó játékosnak tartsanak.”