Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ronaldo nélkül is győzelemmel kezdett a címvédő Real! – videóval

A Bajnokok Ligája 2018/19-es kiírásának csoportkörében a címvédő a 13-szoros győztes spanyol Real Madrid is bemutatkozott. A királyi gárda immáron Cristiano Ronaldo és Zinedine Zidane nélkül próbálja zsinórban negyedszer is elhódítani a legjobbnak járó „nagy fülű” serleget.

A címvédő madridi együttes kezdte jobban a találkozót, már a 3.percben komoly lehetőség adódott a hazaiak előtt a vezetés megszerzésére, miután Kroos labdája után Bale két római védő között lépett ki és tüzelt kapura, ami nem sokkal kerülte el a bal kapufát. A 8.percben már a vendégek hálóőrének is védeni kellett, Modrič remek passza után Isco került ziccerbe, de nem tudta a hálóba kotorni a játékszert mivel Olsen védett bravúrral. A szögletet követően a hazaiak kapitánya Sergio Ramos bólintott a kapu fölé. A folytatásban is a címvédő madridi együttes diktálta a tempót és folyamatosan tűz alatt tartották a római kaput. A 19.percben egy kapu előtti kavarodás után Kroos fejezte be egy lövéssel az akciót ami jócskán felső léc fölé szállt. A 26.percben Gareth Bale nézte meg magának a hosszú sarkot majd lövése éppenhogy elsuhant a jobb kapufa mellett. A hajrában újra rákapcsolt a királyi gárda és komoly nyomás aláhelyezték Olsen kapuját, a 37.percben előbb Benzema került ziccerbe amit Olsen hatástalanított bravúrral majd a szögletet követően Sergio Ramos fejesénél is a svéd hálóőr volt a főszereplő miután újabb zseniális védéssel akadályozta meg a címvédő gólját. Az első játékrész legvégén ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Real, a megítélt szabadot pedig Isco zseniális módon tekerte a jobb felső sarokba.

Fordulást követően sem változott a játék képe a madridiak óriási rohamokkal ostromolták a római kaput. A 49.percben Benzema és Bale összjátéka utána a walesi lőtt a kapu fölé majd két perccel később ismét a walesi került gólhelyzetbe, de Olsen ezúttal is közbeavatkozott és a kapufára tolt a walesi ziccerét. Az 55.percben újabb madridi lehetőség adódott, Modrič lövését Olsen kaparintotta meg. Az 58.percben egy ellentámadást követően Gareth Bale növelte kettőre a címvédő előnyét. A folytatásban a címvédő igazi közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő. A hajrában a nagy kedvvel beálló Asensio és Mariano is bizonyítani akarta mesterének, hogy a kezdőben lenne a helye. Két perccel a vége előtt Džeko szépíthetett volna miután megelőzte védőjét, de a bosnyák fejesét Navas bravúros mozdulattal tolta szögletre. A ráadásban Marcelo remek labdával kínálta meg Mariano Diaz-t aki remek vette át a passzt majd egy bombát zudított a hosszú felsőbe beállítva a végeredményt.

Bajnokok Ligája, G-csoport, 1.forduló:

Real Madrid – AS Roma 3-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu, Madrid, Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerzők: Isco (45.), Bale (58.), Mariano (90+2.)
Sárga lapok: Ramos (23.) ill. De Rossi (44.), Džeko (76.)
Kiállítás: 

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrič (Ceballos 85.), Casemiro, Kroos – Isco, Benzema (Asensio 62.), Bale (Mariano 73.). Vezetőedző: Lopetegui

Roma: Olsen – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Zaniolo (Pellegrini 54.), De Rossi, N′Zonzi (Schick 70.) – Cengiz Ünder, Džeko, El Shaarawy (Perotti 62.).Vezetőedző: Di Francesco

https://www.youtube.com/watch?v=HOX1b4BBSZk

A csoport másik mérkőzésén a cseh bajnok Viktoria Plzeň hazai közönsége előtt fogadta a CSKA Moszkva együttesét. A csehek bátran kezdték a mérkőzést és az első félóra végéhez közeledve egy pontrúgás után megszerezték a vezetést Reznik passzát Krmenčik pofozta a hálóba. Az első játékrész végén a cseh támadó Krmenčik megduplázta a cseh bajnok előnyét. A második félidő elején a vendégek a kezdést követően szinte azonnal szépíteni tudtak Chalov révén. A moszkvai együttes a mérkőzés legvégén a ráadásban büntetőből mentett pontott Csehországban.

Viktoria Plzeň – CSKA Moszkva 2-2 (2-0)
Helyszín: Doosan Aréna, Plzeň, Vezette: Bastien (francia)
Gólszerzők: Krmenčík (29., 41.) ill. Chalov (49.), Vlasic (90+5.)

A G csoport aktuális állása:

Képek forrása: uefa.com