Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A ráadásban ment el a Milan győzelme – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 6. fordulójának regionális rangadójának a felek közt a megszokott presztízs mellett a bajnokságbeli helyezés miatt is hatalmas tétje volt – vasárnap kora este az AC Milan fogadta az Atalantát.

(Fotó: Atalanta B.C. Twitter)

Az Atalanta bátor letámadással kezdte a mérkőzést, ennek ellenére a Rossoneri az első akcióját góllal fejezte be, ugyanis Suso tökéletes beadását az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendülő Gonzalo Higuain kapásból továbbította a hálóba. A folytatásban is a Milan tudott több helyzetet teremteni az ellenfél kapuja előtt, különösen Suso kavarta meg nem egyszer a vendégek védelmét. Húsz perc elteltével Bonaventura gólt szerezhetett volna volt csapata ellen, azonban fejes gólját a videóbíró les miatt érvénytelenítette. A meg nem adott találat megfelelő intő jel volt az Atalanta számára, s ezt követően néhány próbálkozás által ők is adtak életjelet magukról, de továbbra is a házigazdák irányították a mérkőzést. Bő fél óra után nagyon közel járt a Nerazzurri az egyenlítéshez, Toloi keresztbe lőtt labdáját azonban Pasalic néhány lépéséről képtelen volt a kapuba fejelni. Nem sokkal később ismét Bonaventurán volt a sor, következő fejesét ezúttal a kapufa hárította. 1-0-s hazai vezetésnél mehettek a csapatok az öltözőbe.

A második félidőre kettőt cseréltek a vendégek, Zapata és Rigoni beállításával frissítették a támadó szekciót, és a kolumbiai néhány perc alatt kialakított egy ígéretes lehetőséget, melynél Donnarummának kellett védést bemutatnia. Kisvártatva azonban már az ifjú portás is tehetetlen volt, Zapata jobb oldali bejátszására menetrend szerint érkezett a kapu elé a védőjét megelőzve Alejandro “Papu” Gomez, aki ezzel kiegyenlítette a mérkőzés állását. Nem sokáig volt egálban a két csapat, egy óra játék elteltével Giacomo Bonaventura oly sok kihagyott helyzet után végre betalált, miután Suso parádés bejátszását juttatta a hálóba a kapu előteréből. A Rossoneri biztosan tartotta uralma alatt a meccs alakulását, és az Atalanta próbálkozásait rendszerint csírájában elfojtották. Az utolsó negyedórára mindkét gárda cserélt: Gattuso levitte a második hazai gól szerzőjét, míg a vendégeknél Gosenst a betegség után visszatérő Ilicic váltotta. A bergamóiak becsülettel próbálkoztak a lefújásig, de a Milan elhárítása jól mögött, aztán a hajrában Higuain végleg minden kérdést eldönthetett volna, de csak a kapufát találta el. A hosszabbítás pillanataiban pedig igazi csattanóként a vendégek kiegyenlítettek: Zapata lövése után a kipattanót egy másik csereember, Emiliano Rigoni vágta be közvetlen közelről.

Néhány héttel ezelőtt a Milan hosszabbításban verte a Romát, most pedig a ráadásban hullajtottak el két pontot, noha az egy-egy ponttal egyik csapat sem tudott jelentősen javítani helyzetén, maradtak 5-5 ponttal a Serie A 12-13. helyén.

(Fotó: AC Milan Twitter)

AC Milan – Atalanta 2-2 (1-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milánó Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Higuain (2.), Bonaventura (61.) ill. Gomez (54.), Rigoni (90+1.)
Sárga lapok:
 Calabria (51.), Higuain (66.) ill. Gomez (78.)
Kiállítva: 
– ill. 

AC Milan: G. Donnarumma – Calabria (Abate 67.), Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Kessié, Biglia, Bonaventura (Bakayoko 75.) – Suso, Higuain, Calhanoglu (Castillejo 85.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso.

Atalanta: Gollini;- Toloi, Palomino, Masiello – Castagne, De Roon, Freuler, Gosens (Ilicic 76.) – Pasalic (Rigoni 46.) – Gomez, Barrow (Zapata 46.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása